Hepsiburada değer kaybetmeye devam ediyor!

Yıl içinde Nasdaq Borsası'nda halka açılan ilk Türk şirketi olan hepsiburada.com’un hisselerindeki değer kayıpları büyüyor.

Hepsiburada değer kaybetmeye devam ediyor!

Yaklaşık 2.5 ay önce 12 dolardan Amerika’de halka açılan hepsiburada.Com hisselerinin fiyatı dün de yüzde 4.62 oranında gerileyerek 6.81 dolara kadar düştü. Halka açıldığı değere göre kayıp yüzde 43’e ulaştı. Hisseler son zamanlarda nerdeyse hemen hergün değer kaybediyor. Nasdaq Borsası'nda halka açılan ilk Türk şirketi hepsiburada.Com’un kısa bir süre içinde büyük kayıplar yaşaması Türk şirketlerinin imajını da olumsuz etkiliyor.

Hepsiburada değer kaybetmeye devam ediyor! - Resim : 1

1.6 Milyar Dolar Artık Yok

Resmi ismi D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret AŞ olan ve Nasdaq’da halka arz edilen Hepsiburada’ya (#HEPS) 3.9 milyar dolar değer biçilmişti. Hissede yaşanan sert düşüşler sebebiyle şirketin değeri 2.3 milyara geriledi. Şirketin borsadaki değeri 1.6 milyar dolar artık yok. Bu arada, Hepsiburada’nın halka arz büyüklüğü 738 milyon dolar olarak gerçekleşmişti. 56 milyon 740 bin adet B Grubu hisse senedi işleme açıldı.

Halka arzın ardından şirketin kurucusu Hanzade Doğan Boyner‘in hissesi yüzde 25’ten yüzde 21,4’e düştü. Şirketin halka arzı için ortaklık kurulmuş olan Amerika’li yatırım şirketi Franklin Templeton Investments‘ın hissesi yüzde 25’ten yüzde 14,6’ya indi. Kalan yüzde 50 hisse ise, Boyner ailesine ait kalmaya devam edecek.

Etiketler