Hemen başvuru yapın: 17 bin TL maaş veriliyor! Lise diploması yeterli oluyor...

Türk Hava Yolları (THY) tarafından yeni dönem için kabin memuru alımları yapılacağı açıklandı. Üniversite eğitim şartı bulunmayan kabin memuru başvuruları nasıl yapılır? THY kabin memuru alımında kontenjan sınırı kaçtır? 17 bin TL maaşı kabin memuru başvurusunun şartları nelerdir?

Hemen başvuru yapın: 17 bin TL maaş veriliyor! Lise diploması yeterli oluyor...

Türk Hava Yolları (THY) tarafından 9 Eylül 2022 tarihinde kabin memuru alımları yapılacağı açıklandı. Başvuruların alınmaya devam ettiği duyurusunda bulunan THY, başvuru şartlarıyla ilgili yeni kriterler belirledi. En düşük kabin memuru maaşının 17 bin TL olması ise iş arayanları harekete geçirdi. THY ortalama bir kabin memuruna 18 bin TL maaş verirken; kıdemli kabin mezunlarının 25 bin TL’ye kadar maaş aldığı belirtildi. Kadın ve erkek kabin memurları için farklı şartların sağlanması talep ediliyor. THY tarafından kabin memuru alımlarında kontenjan sınırı ile ilgili net bilgi paylaşılmadı. 

Hemen başvuru yapın: 17 bin TL maaş veriliyor! Lise diploması yeterli oluyor... - Resim : 1
THY Kabin Memuru alım şartları nelerdir?


Ülkemizin uluslararası arenada en bilinen markası konumunda bulunan Türk Hava Yolları, kabin memurlarının da belirli şartları yerine getirmesini talep ediyor. Sadece Türkiye Cumhuriyet’i vatandaşlarının başvuru yapabileceği kabin memuru alımlarına, mavi kart sahipleri de dahil edildi. Başvuru kriterleri arasında doğum yılı sınırlaması da bulunuyor. Buna göre 01.01.1984 ila 31.12.2002 tarihleri arasında doğmuş kişilerin başvuruları alınıyor. THY kabin memuru alımlarında üniversite eğitimini kıstas almıyor. Lise mezunu adaylarında başvuruları alınıyor. Lakin, iyi derecede İngilizce bilme şartı sunuluyor. Ayrıca, farklı bir yabancı dil bilinmesi halinde tercih edilme oranınız yükseliyor. Başvuracak adayların Adli Sicil kayıtlarının temiz olması talep ediliyor. Havacılık alanında deneyim sahibi olunması avantaj olarak değerlendiriliyor. Lakin, havacılık alanında çalışırken disiplinsizlik ve sağlık problemleriyle ilgili sicilin temiz olması isteniyor. Gerekli şartları sağlamayan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmazken; eksik ve hatalı bilgi paylaşımı halinde de başvuru geçersiz sayılıyor.

Hemen başvuru yapın: 17 bin TL maaş veriliyor! Lise diploması yeterli oluyor... - Resim : 2


THY kabin memurları için fiziksel şartlar nelerdir?


THY tarafından kabin memuru başvurularında fiziksel kriterler de sunuluyor. En dikkat çeken kriter ise boy ve kilo ölçümleri olarak karşımıza çıkıyor. Kadınlar için en az 1.60 boy talep edilirken; 1.80 ve üzeri boy ölçüsü de kabul edilmiyor. Erkekler içinse 1.70 ila 1.90 boy ölçümü arasındaki adaylar başvuru yapabiliyor. Boy ve kilo endeksinin doğru orantılı olması talep ediliyor. Kabin memurunun kilolu olması istenmiyor. 


*THY kabin memuru başvurularında adayların vücutlarında belirgin fiziksel yara, yanık ve leke bulunmamasını talep ediyor. Ayrıca, kurum üniformasından görünecek şekilde dövmesi bulunan adaylarında başvuruları alınmıyor. 


*THY işyeri hekimleri tarafından adaylar muayene ediliyor. İşe Giriş Muayenesi’nin sonuçlarına göre işe uygun raporunun alınması şartı zorunlu tutuluyor. Ek olarak adayların başvuru sürecinde sağlık geçmişleriyle ilgili verdikleri bilgilerin tamamen doğru ve eksiksiz olması şartı sunuluyor. 


THY kabin memuru başvuru işlemleri nasıl yapılır?


THY tarafından kabin memuru alımları için başvurular online olarak yapılmaktadır. THY’nin resmi sitesi üzerinden başvuru formunun doldurulması gerekmektedir. Başvuru sürecinde adaylar online İngilizce testine tabi tutulur. Yeterli puanın alınması halinde THY tarafından mülakat süreci başlatılır. Adaylardan talep edilen belgelerinin doğruluğu kontrol edilmektedir. Online İngilizce testine ek olarak sözlü İngilizce mülakatı da uygulanmaktadır. THY işyeri hekimleri tarafından sağlık kontrolü gerçekleştirilir. Boy-kilo ölçümü, fiziksel şartların uygunluğu kontrol edilir. Son olarak kurul karşısına çıkan adaylar mülakata alınır. Başvuru sürecinin başarıyla tamamlanması halinde kabin memuru 17 bin TL maaş ile işe başlatılır.