Hedef Holding halka arz oluyor

Temelleri 1996 yılına dayanan ve finans, teknoloji, sağlık gibi pek çok alanda direk olarak ya da dolaylı yatırımları bulunan Türkiye’nin önde gelen yatırım grubu Hedef Holding, İnfo Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum halka arz oluyor.

Hedef Holding halka arz oluyor

25 senelik deneyime dayanan, yerli sermaye ile kurulmasının ardından teknoloji, finans, sağlık sektörlerinde doğru yatırımları doğru zamanda keşfeden Türkiye'nin önde gelen yatırım gruplarından Hedef Holding halka arz oluyor. Hedef Holding’in sermayesi 250 000 000 TL’den 50 000 000 TL sermaye artırımı yolu ile 300 000 000 TL’ye çıkarılırken, 10 000 000 TL nominal kıymetli paylar ise ortak satışı yolu ile halka arz edilecek olup, toplam 60.000.000 adet payın halka arzı sonrası Holding sermayesinin yüzde 20’sinin BİST Ana Pazar’da işlem görmesi bekleniyor. 1,96 TL olarak belirlenen halka arz fiyatıyla İnfo Yatırım liderliğinde oluşturulan 23 üyeli konsorsiyum gerçekleşecek halka arzda, talep toplama tarihleri 14-15 Ekim olarak açıklanırken, halka arz büyüklüğü ise 117,6 000 000 TL olacak.

“Yeni Nesil Holding” vizyonuyla yatırımlarını planlayan Hedef Holding, sermaye ve para piyasalarında uzun senelere dayanan bilgi birikimi ile finans ve teknoloji alanında yatırımlar yaparak büyümek ve büyütmek yönünde hareket ediyor.

Güçlü sermayesi ve geniş iş ağının beraberinde, bünyesinde direk olarak ve dolaylı olarak 4 kamuya açık şirketi barındıran Hedef Holding, halka arzdan elde edeceği gelirle öz sermayesini güçlendirerek yeni yatırımlarına devam edecek.

Bünyesinde kuvvetli iştirakler bulunuyor

İnfo Yatırım (#İNFO) ve Hedef GSYO (#HDFGS) Hedef Holding'in kamuya açık iştirakleri olup, Hedef GSYO’nun da bünyesinde Borsa’da işlem gören Seyitler Kimya (#SEYKM) ve İdeal Finansal Teknolojiler ve Danışmanlık (#IDEAS) şirketleri bulunuyor.

Hedef Holding, İnfo Yatırım'ın yüzde 30’una, Hedef GSYO’nun yüzde 21’ine ve Hedef Portföy’ün yüzde 89,5’ine sahip. Hedef GSYO bünyesindeki iştirakler aracılığı ile başta teknoloji, kimya/sağlık ve fintech yatırımları ve ortaklıklar bulunuyor.

Yatırım Bankası kuracak

2020 senesini 226 000 000 TL'nin üstünde karlılıkla kapattıklarını belirten Hedef Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Kemal Gökalp, halka arz öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelerek, geleceğe dönük yaptığı yatırımlarla ilgili bilgi verdi:

İşimizi büyütmek, yatırım yaptığımız şirketlere değer katmak ve bu değeri de paylaşmak temel hedefimiz. Sermaye yapımız içerisinde, yeni yatırımlar için gerekli olan kaynak ihtiyacını, halka arzla birlikte, şirkete girecek olan kaynakla yapmayı planlıyoruz.

Etiketler