Hedef 5 trilyon dolar! Metaverse'de beklenen ilginç tahmin

Bir yönetim danışmanlığı firması olan McKinsey Company, Metaverse dünyası hakkında ilginç açıklamalarda bulundu. Buna göre Metaverse dünyasında, 2030 yılına kadar 5 trilyon dolarlık bir etki yaratması beklenmekte.

Hedef 5 trilyon dolar! Metaverse'de beklenen ilginç tahmin

İnternetin geleceği olarak görülen ayrıca üzerinde çalışabileceğimiz, yaşayabileceğimiz, bağlantı kurabileceğimiz ve işbirliği yapabileceğimiz bir dünya olan Metaverse gelişmeye devam ediyor. Bunun yanında geçtiğimiz sene içerisinde 57 milyar dolarlık yatırımın gerçekleştiği Metaverse teknolojisi ve altyapıları, bu yılın ilk beş ayında 120 milyar dolardan fazla yatırım aldı.

Metaverse dünyası için yapılan ankette 3 bin 400’den fazla tüketici ve 450 üst düzey kişilerle yapılan anket çalışmasının sonuçları değerlendirildi ve bunun üzerine  “Metaverse’de Değer Yaratmak” raporu açıklandı.

Raporda yer alanlara göre, Metaverse tarihi 1978 yılında ilk çok oyunculu ve gerçek zamanlı sanal oyunu olan MUD1’in ortaya çıkmasıyla başladığından bahsedilirken, tüketicileri neye heyecanlandığını ve şirketlerin başarılı uygulama alanlarına da değiniliyor.

Hedef 5 trilyon dolar! Metaverse'de beklenen ilginç tahmin - Resim : 1

Metaverse gelişiyor

Farklı dünyaları ve toplulukları içerisinde barındıran Metaverse sanal bir ortam olarak tanımlanırken, alternatif para birimlerini kullanarak ticaretin yapılabileceği ve gerçekliklerin her alanda kullanılacağı vurgulanmakta. Tahminler arasında daha birçok şeyi kapsayacağı ve çok büyük olacağı belirtiliyor. Bunun yanında tüketicilerin dışında şirketlerde ilk Metaverse deneyimleriyle tecrübe kazanıyor. 

Yapılan ankete katılan tüketicilerin üçte ikisi, insanlarla bağlantı kurmaktan hoşlandığını belirtirken, uzakta olan iş arkadaşlarıyla işbirliği yapmaktan hoşlandığını belirtiyor. Ayrıca Metaverse’de aktif olan tüketicilerin yüzde 79’unun sanal ortamda satın alma işlemi gerçekleştirdiği vurgulanıyor.

Metaverse'ün olumlu beklentisi

Açıklamalar dahilinde görüşme sağlanan 450 üst düzey yöneticilerin yüzde 95'i Metaverse'ün endüstrileri üzerinde olumlu etki yaratacağını beklemekte. Bununla beraber üçte biri endüstrilerinin işleyişinde önemli bir düzeyde değişiklik yaratacağını savunmakta. 

Etiketler