Havayolu şirketinden beklentinin altında gelen zarar!

Havayolu şirketi olan Pegasus, mali bilançosunu açıkladı. PGSUS yılın ikinci çeyreğinde 790,5 milyon TL zarar yaptığını açıkladı.

Havayolu şirketinden beklentinin altında gelen zarar!

Hizmet kalitesi yönünden oldukça sert eleştiriye maruz kalan Havayolu şirketi olan Pegasus, bu yılın ikinci çeyreğinde 790,5 milyon TL zarar yaptığını açıkladı.

Havayolu şirketi olan Pegasus, bu yılın ikinci çeyreğine yönelik beklentileri yüzde 8 üzerinde 8,3 milyar TL net satış gerçekleştirirken, beklentilerin yüzde 10 üzerinde 1,6 milyar TL FAVÖK açıkladı.

pegasus

Pegasus beklentinin altında gelen zarar açıkladı

2022 yılının ikinci çeyreğinde 861 milyon TL zarar beklentilerinden daha olumlu sonuçlar açıklayarak 790,5 milyar TL zarar açıklandı.

Bu yılın ilk altı ayında ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla net satışlar yüzde 371, FAVÖK 35 kat artış gösterdi. Son olarak altı ayda zarar yüzde 18,5 artışla 1,9 milyar TL oldu.

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan KOVİD-19 salgını yüzünden sektör olumsuz etkilendi. Normalleşme adımları aşılanmaların hız kazanmasının ardından uluslararası seyahatin kısıtlanmasının kalması ile toparlanma 2022 yılının ikinci çeyreğinde de devam etti. Bununla beraber yolcu trafik sayıları değerlendirildiği zaman dış hat yolcu trafiğinin 2019 yılını geçmesi ve yüksek talebin yaz sezonunun etkisiyle bir sonraki çeyrekte de devam edeceği belirtiliyor.

havayolu

Seyahat talepleri yükseldi

Talepler de artış görülse de Euro/dolar paritesinin olumsuz ilerleyen seyri yüzünden bilançodaki dolar bazlı yükümlülükler üzerinden oluşan 45 milyon Euro kur farkı ile gider ve maliyet artışları söz konusu dönemde net karı oldukça baskıladı. Fakat bir sonraki çeyrekte yaz aylarında taleplerin artması eylül ayında da beklenmesiyle olumlu sonuçlar ortaya çıkabilir.

PGSUS FAVÖK'ün 2022 yılının üçüncü çeyreğinde, 2019 yılının üçüncü çeyreğine göre daha olumlu sonuçlar bekleniyor. 2022 toplam FAVÖK'ın 2019 seviyesini aşacağı  ve marjın yüzde 30 seviyesinde olacağı öngörülüyor. 

Açıklanan finansal sonuçlar, aracı kurum tarafından PGSUS üzerinde herhangi bir etki göstermediğini belirtti. Bununla beraber açıklanan bilanço sonuçlarından sonra PGSUS'un zarar azaltmasıyla hisse yüzde 7 seviyesinde yükseliş kaydetti.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa

 

PGSUS PEGASUS HAVA TASIMACILIGI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 874.5
Satış 875
Değişim 1%
Son Değer 875
En yüksek 879.5
En düşük 854.5
Haftalık Değişim -0.7936%
Aylık Değişim 7.626%
Yıllık Değişim 34.719%
Etiketler