Havacılık sektörüne kısıtlamalar tekrar damga vurabilir

Avrupa havacılık hisseleri, Almanya'nın artan covid-19 vakaları sebebiyle karantina seçeneğini yeniden değerlendirmeye başlamasıyla geriledi.

Havacılık sektörüne kısıtlamalar tekrar damga vurabilir

Avrupa havacılık hisseleri, pandemik vakalarda yeniden artış göstermesi ve kısıtlama kararlarının uygulanacağına dair endişelerle birlikte. Cuma günü yüzde 3 değer kaybı yaşadıktan sonra art arda 10 seansta düşüş devam ediyor. Avrupa havacılık hisseleri kayıplarını yüzde 15’e kadar yükseldi. 

Avrupa Tekrar Karantinaya Mı Giriyor?

Almanya'da yeniden zirve seviyelerine doğru yol alan pandemik vakalara karşın karantina seçeneği yeniden gündeme geldi. Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, ülkesindeki covid-19ün durumuna ilişkin yapmış olduğu değerlendirmelerde karantina seçeneğini dışlamadıklarını belirtti.

Spahn, ülke çapında artan covid-19 vakalarını ulusal acil durum olarak niteleyerek, salgının 1 hafta öncesine göre çok daha ciddi bir durum aldığını ifade etti.

Düzenlediği basın toplantısında, "ulusal acil durumdayız" diyen Spahn, aralarında sokağa çıkma yasağının da bulunduğu sıkı kısıtlama önlemlerinin değerlendirilebileceğini dile getirdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in perşembe akşamı açıkladığı bir dizi tedbir ile beraber restoran, bar ve halka açık etkinliklere giriş için aşı veya Kovid-19’u atlatmış olma koşulu aranacak.

Etiketler