Hangi şirket ne kadar temettü dağıtacak 2022

Geçtiğimiz yılın kar dağılımlarının açıklanmasının ardından temettü dağıtımlarında ise ödemeler devam ediyor. Hangi şirket ne kadar temettü dağıtacak? İşte temettü dağıtımı yapan şirketler...

Hangi şirket ne kadar temettü dağıtacak 2022

Koronavirüs salgını sonrası hisse senedi piyasalarına dahil olan küçük yatırımcıların artış göstermesiyle dağıtılacak kar payları da gündem yaratmaya devam ediyor.

Borsada hali hazırda işlem gören 122 şirketin geçen yılki karlarına bakılarak yatırımcılarına vereceği toplam temettü ödemelerinin 71 milyar lirayı aşacağı tahmin ediliyor. Borsalarda aktif olarak yer alan 20 şirketin ödemelerini geçtiğimiz ay yaptığı bilinirken, Nisan ayında ise Türk Telekom, Enka İnşaat ve Koç Holding’in de bulunduğu 42 şirket daha temettü ödemelerini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. 14 şirketin de temettülerini pay yani hisse olarak vereceği biliniyor. Yılın en fazla kar payı dağıtımını yapan şirketi Erdemir olurken, en fazla pay dağıtımı yapan şirketi ise Sasa Polyester oldu.

Covid-19 salgını sonrası küçük yatırımcıların borsaya yönelerek hisse arayışına başlaması ve hisse senetlerini birleştirerek karlılığı artırma arayışları, hisse senetlerinin üzerindeki ilgiyi her geçen saniye artırmaya devam ediyor. Artış gösteren ilgi nedeniyle temettü verimliliği yüksek şirketlerden oluşan BIST Temettü 25 endeksi geçen yıl yüzde 46 değer kazanırken, bu yılın ilk çeyreği itibarıyla da yüzde 20’ye yakın artışla 3.536 puana ulaştı.

Anadolu Ajansı muhabirinin güncel veriler neticesinde topladığı bilgiler ışığında, geçtiğimiz yılın finansal sonuçlarını açıklayan 122 şirketin bu yıl yatırımcılarına toplamda 71 milyar 17,7 milyon liralık nakit temettü ödemesi yapacağı düşünülüyor.

Zirvede OYAK Grubu var!

Açıklanan rakamlara bakıldığında en fazla temettü ödemesi gerçekleştiren şirket Erdemir olurken, onun ardından İskenderun Demir ve Çelik AŞ geldi. Hisselerinin yüzde 94,87'si Erdemir'e ait olan şirket, net 2,7 lira temettü ile toplamda 8 milyar 700 milyon liralık karını yatırımcılarıyla paylaştı. Açıklanan rakamlarla bu yılın en fazla temettü dağıtan iki şirketi de OYAK Grubu'ndan oldu.

Türk Telekom, hisse başına net 1,274 lira gelir ile üçüncü sırayı alırken 4 milyar 954,6 ödeme yapacağını duyurdu. Ford Otosan, geçtiğimiz ay yaptığı ödemelerde 11,7 lira gelir ile 561,8 milyon lira nakit temettü dağıttı. Diğer şirketlere gelirsek; Enka İnşaat 3 milyar 920 milyon lira, Tofaş 3 milyar 200 milyon lira, Koç Holding 2 milyar 333,8 lira temettü dağıtımı yapacağını duyurdu.

19 şirket 1 milyar liranın üzerine çıktı!

Açıklanan rakamlar doğrultusunda Sabancı Holding 1 milyar 530,3 milyon lira, Arçelik 1 milyar 500 milyon lira, EnerjiSA 1 milyar 464,5 milyon lira, İş Bankası 1 milyar 346,8 milyon lira, Garanti Bankası 1 milyar 307,3 milyon lira, Doğuş Otomotiv ile Şişe ve Cam 1 milyar 250 milyon lira, BİM AŞ 1 milyar 214,4 milyon lira, Akbank 1 milyar 211,6 milyon lira, Türk Traktör 1 milyar 200 milyon lira, Anadolu Efes 1 milyar 98,1 milyon lira ve YapıKredi 1 milyar lira olarak tespit edildi.

Pay temettüsünde Sasa Polyester zirvede!

Yatırımcılarına pay olarak temettü dağıtımı yapacak şirketlerde ise Sasa Polyester birinci oldu. 1 milyar 120 milyon liralık bedelsiz sermaye artırımı açıklayan Sasa Polyester, yüzde 100 oranında hisse dağıtımına gitti. Sasa Polyester’in ardından Enka İnşaat ve Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı geldi.