Hang Seng Endeksi: Hong Kong Borsası desteğini 28.000'de korumalı

Hong Kong Borsası, para politikasının normalleşme beklentileri karşısında baskı altında. Hang Seng'in desteğini 28.000'de korumalı.

Hang Seng Endeksi: Hong Kong Borsası desteğini 28.000'de korumalı

PCB'nin para politikasının normalleşmesi beklentileri arasında Seng'i baskı altında tutuyor. Hong Kong borsası, Çin Halk Bankası'ndan (PBC) sıkı para politikası beklentisi nedeniyle baskı altında olmaya devam ediyor. Nitekim, birkaç haftadır yatırımcılar, Çin ekonomisindeki güçlü toparlanma, özellikle imalat sektörü ve finans ve gayrimenkul varlıklarındaki artış göz önüne alındığında BPC'nin likidite musluklarını kapatmaya başladığından korkuyorlar.

Çelişkili bir şekilde, herhangi bir pozitif makroekonomik istatistik, para politikasının normalleşmesi beklentileri arttıkça Çin borsası için bir tehdit haline geliyor.

Çin borsası da kısa vadede Pekin ile Washington arasında yeniden canlanan gerginlikle cezalandırıldı. İki ülke arasındaki eleştiri ve tehditlerin başka bir ticaret savaşına dönüşeceğinden korkan yatırımcılarla, Beyaz Saray'ın başkanı olarak Joe Biden'in gelişinden bu yana ilişkiler önemli ölçüde kötüleşti.

Hang Seng Endeksi günlük fiyat grafiği - temel seviyeler.

Hang Seng Endeksi: Hong Kong Borsası desteğini 28.000'de korumalı - Resim : 1

Hang Seng, desteğini 28.000 noktasında tutmalı. Teknik analiz açısından, Hang Seng Endeksi'nin (HSI) görünümü, 27.930 puanda (28.000 puan) desteğinin üzerinde kaldığı sürece yükselişini sürdürüyor. Bu desteğin altındaki bir geri çekilme, baş ve omuzlarda 25.000 puana kadar teorik düşüş beklentisi verecek bir aşağı dönüş sinyali oluşturacaktır.

28.000 puanın altına düşüş olmaması durumunda, temel eğilim doğrultusunda satın almak için Bollinger bantlarının tepesinden bir çıkış beklemek tercih edilecektir. Bollinger Bantlarının tepesinden bir çıkış, HSI'nin Şubat ayının en yüksek seviyesi olan 31.113 puana ve ardından muhtemelen 2018'in en yüksek seviyesi olan 33.500 puana geri dönmesinin yolunu açacaktır.

Çin'in ilk çeyrek GSYİH'sinin ilk tahmininin bu hafta açıklanması HSI için önemli olacak. Konsensüs, GSYİH'de bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,5 ve geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 18,9 artış yönünde. Aynı zamanda Mart ayı sanayi üretimi ve işsizlik oranı rakamları açıklanacak. Beklenenden daha iyi istatistiklerin, HSI üzerinde baskı oluşturacak PCB'nin para politikasının normalleşmesi beklentilerini güçlendirmesi muhtemeldir.

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Etiketler