Halkbank hisseleri neden yükseliyor?

Avukat Akbulut, Halkbank'ın yargılandığı New York'taki davayla ilgili temyizden henüz sonuç çıkmadığını belirterek, "Halkbank ve savcılık arasında pazarlık sürüyor. Dava uzlaşma ile sona erebilir" dedi.

Halkbank hisseleri neden yükseliyor?

New York Barosu Avukatı Cahit Akbulut, New York Güney Bölgesi Başsavcılığı'na Damian Williams'ın resmen atanmasının Halkbank davasıyla ilgili süreci hızlandıracağını söyledi. Akbulut, Halkbank'ın temyiz için başvuru yaptığı yüksek mahkemeden henüz karar çıkmadığını hatırlatarak, "Hukuktan çok siyasetin hakim olduğu davada uzlaşma çıkabilir" dedi

amerikaninsesi.Com'daki haberde açıklamalarına yer verilen Akbulut, Halkbank davasında pazarlıkların sürdüğü görüşünde olduğunu belirterek, ”Bildiğiniz gibi Reza Zarrab davasında sanık olarak yargılanan Halkbank’ın temyiz için başvuru yaptığı üst mahkemeden henüz bir karar çıkmadı. Daha önce hızlı bir biçimde kararlarını açıklayacaklarını belirten mahkeme heyeti henüz kararını açıklamadı. Son duruşma yaklaşık altı ay önce yapıldı. Hakimler bu duruşmada bir alt mahkemenin takvimine göre 3 Mayıs’ta başlayacak duruşmalar öncesi kararlarını açıklayacakları izlenimini verip, savcılığa duruşmalara hazır olup olmadığını sordular. Ancak hiç beklediğimiz gibi olmadı. Ara kararlarını açıklayıp, gerekçeli kararlarını sonra açıklayabilirlerdi fakat onu da yapmadılar. Hukuktan daha çok siyasetin hakim olduğu bir davaya dönüşmüş durumda. Savcılıkla Halkbank arasında pazarlıklar da yapılıyor olabilir. Halkbank, ceza yerine uzlaşma yolunu seçmiş olabilir. Ben yeni başsavcının göreve başlamasıyla beraber bu dava sürecinde ilerlemeler olacağı görüşündeyim. Benim görüşüm Halkbank davasının bir uzlaşmayla sonlanacağı yönünde” ifadelerini kullandı.

Bu haberlerin ardından Halkbank hisseleri ilk 20 dakikada yüzde 3.57 değer kazandı ve blok alışlar yaşanmaya devam ediyor.

HALKB TURKIYE HALK BANKASI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 16.07
Satış 16.09
Değişim 1.32%
Son Değer 16.09
En yüksek 16.24
En düşük 15.07
Haftalık Değişim 10.3566%
Aylık Değişim 18.6578%
Yıllık Değişim 34.3071%
Etiketler