Haftanın en önemli kripto haberleri | Kripto paralarda hedef neresi?

Devalüasyon sarmalında Türk lirası, 1500 Bitcoin ATM'si ile El Salvador ve Google Web 3.0'a dahil oldu. Bu haftanın en önemli haberi.

Haftanın en önemli kripto haberleri | Kripto paralarda hedef neresi?

Kripto alanında heyecan verici bir hafta daha sona eriyor. Bir bakışta Bitcoin and Co. ile ilgili en önemli olaylar.

Türkiye'de enflasyon yüzde 50'ye yaklaştı

Türk lirası kriz durumunda olmaya devam ediyor. Geçen hafta, Türkiye istatistik ofisi enflasyon oranının yüzde 48,69'a yükseldiğini söyledi. Her halükarda, El Salvador'dan yapılan son ziyaret, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kripto politikasının yönünü değiştirmeye motive etmedi. Ancak, böylesine yıkıcı bir enflasyonla birlikte soru şu: Türkiye'de Bitcoin altyapısını kullanmanın zamanı geldi mi?

El Salvador 1.500 Bitcoin ATM'si kurmak istiyor

Devlet tarafından verilen Chivo cüzdanıyla ilgili sorunları tırmandırdıktan sonra, El Salvador şimdi teknoloji sağlayıcı AlphaPoint'e geçiyor. Başkan Bukele ayrıca ülkede Bitcoin kabulünü genişletmeye devam etmeyi planlıyor. Bu amaçla 1.500 BTC ATM'si kurulacak. IMF geçtiğimiz günlerde El Salvador'un kripto politikasını eleştirdi. Bu arada, Orta Amerika ülkesinde bir ödeme aracı olarak Bitcoin hakkında hiçbir pişmanlık olmadığı dile getiriliyor fakat Bitcoin'de yaşanan düşüş El Salvador rezervlerini ciddi oranda etkilemiş durumda.

Google, Web 3.0 için planlarını duyurdu

75 milyar ABD doları civarında satışla, ana şirket Alphabet dördüncü çeyreğe ilişkin mali sonuçların açıklanmasında parladı.  Ancak diğer konular da görüşmeye yatırımcıları kayıtsız bırakmadı. Google CEO'su Sundar Pichai, şirketin "kesinlikle blockchain alanını izlediğini" açıkladı. Pichai ayrıca Google'daki bulut ekibinin özellikle blockchain çözümleri üzerinde çalıştığını da ortaya koydu. Google, son üç aylık rakamlarıyla para kazanırken, Zuckerberg'in sonuçlarının açıklanmasından kısa bir süre sonra Meta payı önemli ölçüde zayıfladı.

Hindistan kriptoyu yasallaştırmak istiyor

Güney Asya ülkesi, geçen hafta kripto politikasında bir yön değişikliği duyurdu. Hindistan kripto para birimleri üzerinde tam bir yasağı dışlamamış olsa da, bu şimdi söz konusu değil gibi görünüyor ve ülke bundan çok kazanmak istiyor. Bunun yerine, Hindistan şimdi yüzde 30'luk bir kripto vergisi uygulamak istediğini açıkladı. Bu, Hindistan finans sistemindeki en yüksek vergi olacağı anlamına geliyor.

Bored Ape NFT rekor fiyata satıldı

Bored Apes Yacht Club (BAYC) NFT koleksiyonunun bir kopyası, rekor fiyata 1.080.68 ETH karşılığında yeni sahibini buldu. Alıcı hakkında henüz bir şey bilinmiyor. Ancak BAYC koleksiyonundaki NFT'ler arasında Justin Bieber veya Eminem gibi süperstarlar da var.

Bu kesinlikle yeni bir rekor olsa da, NFT alanında dikkatli olunması gerekiyor. Ünlü NFT pazarı OpenSea'ye göre, belirli bir araçla çıkarılan dijital sanat eserlerinin yaklaşık yüzde 80'i sahte.

Etiketler