Haftanın 5 kripto haberi

PayPal, Time, Binance, Çin, CBDC.

Haftanın 5 kripto haberi

PayPal , Venmo uygulamasında Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ile ödeme başlatıyor;

Ve PayPal'dan başka bir kripto girişimi. Eşler arası mobil ödeme uygulaması Venmo, kripto para birimini desteklemeye başladı. Somut olarak, kullanıcılar artık Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimlerini 1 dolar gibi düşük bir fiyata satın alabilir, satabilir ve tutabilir. Bu hizmetler, önümüzdeki birkaç hafta içinde tüm müşterilere doğrudan Venmo uygulamasında sunulacak. Bitcoin'in yanı sıra platform, Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) ve Bitcoin Cash'i (BCH) de destekleyecek. PayPal ayrıca bu lansman için Paxos Trust ile ortaklık kurduğunu da belirtti. Kripto benimseme dalgası geliyor gibi görünüyor...

TIME dergisi, abonelerinin kripto para biriminde ödeme yapmasına izin veriyor;

Ünlü TIME dergisi, şimdi abonelerine kripto para birimi üzerinden ödeme sunarak kripto dünyasını keşfetmeye devam ediyor. Crypto.com ile yapılan ortaklık sayesinde, dergi okuyucularının kripto para biriminde ödenecek bir abonelik almasına izin veriyor. 18 aylık abonelik, Time.com'un tüm içeriğine erişim sağlar ve ayrıca aboneler için ayrılmış özel etkinliklere katılım sağlar. Geçtiğimiz Mart ayında derginin en sembolik manşetlerinin NFT'leri şeklinde bir açık artırma düzenlediğini ve bunlardan birinin ironik bir şekilde "Fiat Öldü mü?" (itibari para öldü mü?) ”.

Eski bir Amerikan düzenleyicisi Binance'in CEO'su oldu.

Birkaç aydır gözlemlenen bir fenomen, geleneksel finans dünyasındaki oyuncular giderek kripto para birimlerine doğru ilerliyor. Bu hafta yine aldığımız duyumlar bize Binance. US'un yeni CEO'sunun, dahaönce ABD Hazinesinin bankaları düzenleme ve izlemekten sorumlu bir şubesi olan OCC'de çalışan bir beyefendi olan Brian Brooks'tan başkası olmadığını söyledi. Birçoğu için bu iyi bir haber çünkü 1 Mayıs'ta göreve başlayacak olan Brian Brooks, kripto para birimlerine olan ilgisini hiçbir zaman gizlemedi, takma adı bile "Kripto Denetleyici" idi.

Çin merkez bankası Bitcoin'i (BTC) alternatif bir yatırım olarak adlandırıyor

Kripto endüstrisine yönelik sert baskıları benimsedikten dört yıl sonra, Çin, Li Bo'nun son yorumlarına dayanarak kriptolara karşı duruşunu yumuşatıyor gibi görünüyor. Çin Halk Bankası'nın yeni başkan yardımcısı. Kuşkusuz, Bitcoin ve stablecoin'leri katı bir şekilde konuşan para birimleri olarak değil, kripto varlıklar olarak gördüğünü, ancak yine de bu kripto varlıkların yine de alternatif bir yatırım seçeneği sunduğunu kabul ettiğini belirtti. Li Bo ayrıca Çin merkez bankasının dijital yuan ile ilgili planlarını ayrıntılı olarak tartıştı. Ona göre, önümüzdeki Şubat ayında Pekin'de düzenlenecek olan 2022 Kış Olimpiyatları için faaliyete geçmesi gerekiyor.

Bahamalar, Kamboçya ve Çin, CBDC yarışına liderlik ediyor

Merkez bankası dijital para birimi (CBDC) projelerinde sıkıntısı yok. Ama konuyla ilgili en gelişmiş hangileri? Uluslararası danışmanlık firması PwC'ye göre Bahamalar, Kamboçya ve Çin en gelişmiş projelere sahip üç ülkedir. Bahamalar ve Kamboçya, Çin şu anda dijital yuan projesini test ederken, ilgili CBDC projeleri çalışır durumda ve podyumun en üst basamağına yükseldi. Dünya çapında şu anda pilot veya üretim aşamasında olan CBDC projelerinin yüzde 88'inden fazlası blockchain teknolojisini kullanıyor. İngiltere Merkez Bankası (BoE) ve Majestelerinin Hazine Müsteşarlığı, potansiyel bir İngiliz CBDC'nin uygulanmasını koordine etmek için yeni bir çalışma grubunun ortak kurulmasını bu hafta duyurdu.

Etiketler