Gürcistan'dan bir heyet EPDK'yı ziyaret etti

Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakan Yardımcısı David Tvalabeishvili, bir heyet ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunu ziyaret etti.

Gürcistan'dan bir heyet EPDK'yı ziyaret etti

Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakan Yardımcısı David Tvalabeishvili, Gürcistan Enerji ve Su Hizmetleri Düzenleme Kurumu Başkanı Davit Narmania ve Gürcistan Enerji Borsası Genel Müdürü Irina Milorava ile beraberindeki heyet Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunu (EPDK) ziyaret etti.

Görüşmede EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz Gürcistan ve Türkiye arasındaki mevcut elektrik enterkoneksiyon kapasitesinin önemine değinirken, Gürcistan’ın organize toptan satış piyasası oluşturulması çalışmalarına olan desteğini ifade etti. EPDK’nın yaptığı düzenlemelerle örnek teşkil ettiğini ifade eden Yılmaz: “Gürcistan ile tecrübelerimizi paylaşmaktan büyük memnuniyet duyacağız. EPDK olarak bu iş birliğini geliştirmek için üzerimize düşeni yapmaya hazırız.” dedi.

Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakan Yardımcısı David Tvalabeishvili de yaptığı konuşmada EPDK’ya, verdiği destek için teşekkür ederek özellikle Gürcistan’ın organize toptan satış piyasasının oluşturulması sürecinde sağlanacak iş birliğinin kendileri için yol gösterici olacağını ifade etti.

Görüşmenin ardından Gürcistan heyetine EPDK yetkilileri tarafından Türkiye elektrik piyasasının genel yapısı ve organize toptan satış piyasaları ile son kaynak tedarik tarifeleri ile ilgili sunum yapıldı.

Toplantıya katılan EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu da EPİAŞ’ın faaliyetleri ile ilgili bir sunum paylaştı.