Günlük 400 bin varil petrol çalınıyor!

Afrika’nın ve dünyanın en büyük petrol üreticilerinden biri olan Nijerya, büyük bir tehlike ile karşı karşıya. Güney Afrika bölgesinde yer alan Nijerya’da her gün yüzlerce petrol çalınma olayı yaşanıyor. Petrol kaçakçılarının önüne geçemeyen yetkililer ise ABD’den ve dünyadan yardım istiyor.

Günlük 400 bin varil petrol çalınıyor!

Afrika’nın ve dünyanın en büyük petrol üreticilerinden biri olan Nijerya, büyük bir tehlike ile karşı karşıya. Güney Afrika bölgesinde yer alan Nijerya’da her gün yüzlerce petrol çalınma olayı yaşanıyor. Petrol kaçakçılarının önüne geçemeyen yetkililer ise ABD’den ve dünyadan yardım istiyor. Büyük maddi kayıpların olduğunu belirten devlet yetkilileri her gün yaklaşık 400 bin varilin yasa dışı şekilde ele geçirildiğini açıkladı.


Günlük 400 bin düzeyine ulaşan kaçakçılık raporlarının ardından tehlike olduğunu belirten yetkililer dünyaya çağrıda bulundu. Petrol kaçakçılığıyla mücadelede büyük zorluk çeken Nijerya kolluk kuvvetleri ise artık bireysel olarak petrol kaçakçılığının döndüğünü rapor etti.

Günlük 400 bin varil petrol çalınıyor!

Nijerya, dünyanın en büyük 8. petrol rezervine sahip

Dünyanın en önemli petrol üreticilerinden biri olan Nijerya büyük bir rezerve sahip. Başta Afrika bölgesindeki petrolü sağlamasıyla ön plana çıkan ülke aynı zamanda büyük bir tehlike ile mücadele ediyor. Büyük zararlara uğradığı belirten Nijeryalı yetkiler yaklaşık olarak 400 bin varil resmi petrolün kaydolduğunu açıkladı.


Her geçen gün artan kaçakçılık olaylarıyla petrolün değerinin de ülke içerisinde düştüğü belirtiliyor. Petrolü kaçıran kişi ve firmalar ise ülke dışarısında petrol satışı gerçekleştiriyor. Çok daha ucuz bir şekilde satılan petroller kara para olarak değerlendiriyor. Henüz petrol kaçakçılığına karşı bir çözüm bulunamamışken tüm dünyadan yardım isteyen Nijeryalı yetkililer umutlu bir haberi bekliyor.

Etiketler