Güney Kore: On bir kripto borsası faaliyetlerini durdurmak zorunda

Yerel basına göre, Güney Kore'deki çok sayıda orta ölçekli kripto para borsası kapılarını kapatmaya hazırlanıyor. FSC, yeni yasasını sert bir şekilde uygulamaya hevesli görünüyor.

Güney Kore: On bir kripto borsası faaliyetlerini durdurmak zorunda

Yerel basına göre, Güney Kore'deki toplam on bir kripto borsası, yerel finansal denetim otoritesi Finansal Hizmetler Komisyonu'nun ( FSC) emriyle kapatıldı. Görünüşe göre, müfettişler bazı yasadışı faaliyetler fark ettiler. Raporlara göre, sahte toplu hesaplar kullandığı iddia edilen 11 borsa büyük olasılıkla kapatılmak zorunda kalacak. Savcı ve polis zaten soruşturmayı sürdürüyor. Borsaların isimleri henüz açıklanmadı. Ancak yine de FSC'den operasyon için onay alacakları kararlaştırıldı.

Bazı endüstri gözlemcileri için bu önlem kesinlikle sürpriz değil. FSC, kripto borsalarının ticari operasyonları için gerçek ad hesaplarının kullanılmasını öngörmektedir. Ancak çoğu operatör bu gerekliliğe uymadı. Upbit, Bithumb, Coinone ve Korbit bunun tek istisnasıydı. Güney Kore'deki birkaç orta ölçekli kripto borsası hizmetlerini durduracaklarını zaten açıkladılar. 

Bunlar, operasyonları tamamen durduracağı bildirilen Darlbit'i içeriyor. BitSonic ise sistemlerini yenilerken hizmetin “geçici olarak durdurulduğunu” duyurdu. Bu aşamada, FSC uyumlu ticaretin sağlanması için yeni bir güvenlik yönetim sistemi oluşturulacaktır. 

25 Mart'tan bu yana Güney Kore'de kripto borsaları için yeni yasa

25 Mart'ta Güney Kore'de özellikle küçük borsalar için büyük bir sıkıntı olan yeni bir yasa yürürlüğe girdi. Diğer şeylerin yanı sıra, bu yasa Güney Koreli Bitcoin borsalarının sipariş defterlerini birbirleriyle paylaşmalarını yasaklıyor. Binance yan Binance Kore Aralık 2020'de işlem hacmi ve likidite eksikliği nedenlerini öne sürerek çekildi. Binance şu anda dünya çapında düzenleyici makamlarla zorluklar yaşıyor. En son İtalya'dan da Binance'in orada yatırım hizmetleri sunmaya yetkili olmadığı söylendi. Ancak bu, Binance CEO'su Changpeng “CZ” Zhao'ya meydan okumaz. Eksik Genel Müdürlük nedeniyle, ilgili düzenleyici otoritelerin şirketlerden sorumlu olmadığını her zaman savunur haldedir.

BTCUSD:BNN Bitcoin Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim %
Son Değer 26075.5
En yüksek 26242
En düşük 25920
Haftalık Değişim %
Aylık Değişim %
Yıllık Değişim %
Etiketler