Güney Kore, metaverse sektöründe dünya lideri olmak için 5 yıllık bir plan yayınladı

Güney kore her geçen gün artan ilgisi ile metaverse için büyük bir çalışma yapacağını duyurdu. İşte detaylar...

Güney Kore, metaverse sektöründe dünya lideri olmak için 5 yıllık bir plan yayınladı

Güney kore metaverse için planlarını açıkladı!

Metaverse çılgınlığı her geçen gün hızla devam ederken bu kez Güney Kore, Seul‘den gelen bir son dakika haberi ile tüm bilgiler yayınlandı. Geçtiğimiz haftalarda sosyal medya devi Facebook, adını değiştirip Meta olarak değiştirdi. Bu duyurunun yapıldığı etkinlikte şirket, bazı planlarından da bahsederek tüm ilgileri üzerine topladı. Bunlar arasında metaverse’ye yönelik gelişmeler yer aldığından dolayı oldukça fazla oranda ilgi gördü.

Şirket, 3D ‘internet’ sunmak için sanal gerçeklik ve artırılmış gerçekliğin bir nevi birleşimi olan sanal evreni oluşturarak hizmet vermek istiyor. Güney Kore’nin başkenti Seul, kendi sanal şehrini kuracağını duyurarak birçok fazla ‘Metaverse Seoul‘ isimli kent, sakinlerine büyük avantajlar da sağlayacağını duyurdu. İnsanlar, kentteki ünlü turistik yerleri ziyaret edebilir, festivallere katılabilir ve hatta bir sanal gerçeklik belediye binasında şikayette bulunma gibi birçok farklı özellikten yararlanabilir.

Metaverse için Güney Kore kolları sıvadı!

Güney Kore Metaverse alanında birçok farklı çalışması olduğunu belirtti. Böylelikle, Asya’nın büyük ekonomilerinden Güney Kore, metaverse çılgınlığından geri kalmayacağını göstererek birçok alanda gelişim yapacağını duyurdu. Şehir yöneticileri, gelecek yılın sonuna kadar Blade Runner tarzı bir ‘Metaverse Seoul‘ inşa etmeyi planladığını medyaya duyurarak büyük oranda ilgi duyulan bir alan oluşturacağını belirtti. Proje, yıl sonunda sanal bir etkinlik ile başlatılacağı ayrıca eklendi.

Güney Koreli yetkililer, sanal bir belediye başkanı ofisi ve hatta bir metaverse belediye binası inşa edeceklerini bildirdi. 3D avatarlar, ‘Metaverse 120 Merkezi‘ndeki şikayetleri ve başvuruları ele alarak birçok alanda çalışma yapacağını duyurdu. Ayrıca kent, sanal evreni kullanarak engelliler için daha iyi hizmetler sunmaya çalışacak. Metaverse Seoul, önemli turistik yerleri ve hatta önceki savaşlarda yok edilen tarihi alanları kapsayan bir ‘sanal turizm bölgesi’ne de sahip olacağına göre bu alanında birçok çalışması bulunuyor. Bununla birlikte hali hazırda olan, dünyaca ünlü Seul Fener Festivali, metaverse aracılığıyla 2023’te dünyaya duyurulacak.