Güney Kore bankası, ilk kurumsal kripto fiat hesabını başlattı

Güney Koreli ticari banka devi Shinhan, ülkede kurumsal bir müşteriye kripto hesabı hizmetleri sunan ilk banka oldu.

Güney Kore bankası, ilk kurumsal kripto fiat hesabını başlattı

ZDNet Korea, 7 Nisan'da bankanın yalnızca kripto borsası Korbit'e kripto varlık işlemleri için kurumsal bir fiat KRW hesabı oluşturduğunu bildirdi.

Shinhan'ın Korbit bağlantıları derinleşmeye devam ediyor. Bankanın, Güney Kore'nin ilk ve en büyüklerinden biri olan kripto ticaret platformunun yaklaşık %20'sini satın almak için bir anlaşmayı sonuçlandırmak üzere olduğu bildiriliyor. Banka ayrıca, Korbit için gerçek isim bankacılık hizmetleri şeklinde müşteri fiat açma/kapama rampaları sağlar.

Güney Kore yasalarına göre, şirketlerin daha önce bankalar aracılığıyla doğrudan kripto varlık yatırımı yapmalarına izin verilmiyordu ve denizaşırı iştirakleri kullanarak varlık alıp satmaya zorlandı. Ancak geçen yılın sonlarında yapılan yasal bir değişiklik, bankaların bu tür hizmetleri sunmaya başlamasına izin verdi.

Güney Kore bankası, ilk kurumsal kripto fiat hesabını başlattı - Resim : 1

Shinhan hareketi, esasen Korbit'in sınır ötesi geçici çözümlerle uğraşmaya gerek kalmadan hesabını kullanarak KRW'de kripto alımları yapmasına izin verecek.

Ancak hareket muhtemelen kripto alanı dışındaki şirketler için daha fazla öneme sahip olacak. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Tesla gibi, Güney Koreli firmaların da bilançolarına kripto varlık eklemeye istekli oldukları düşünülüyor. Ancak uzmanlar, medya kuruluşuna KRW kripto alımlarını kolaylaştıran özel bankacılık hizmetleri olmadan, bunu yapmakta çok isteksiz olduklarını söyledi.

İsmi açıklanmayan bir endüstri uzmanı, hareketin büyük olasılıkla "likiditede bir artışla sonuçlanacağını" söyledi.

Kore Blok Zinciri Endüstrisi Birliği'nden şu sözlere yer verildi;

“Küresel işletmeler, kripto varlık pazarlarına girerek ve bu pazarlara yatırım yaparak büyümeyi hızlandırıyor. Bunun örnekleri PayPal ve Tesla'dır. Bu uluslararası bir trend ve Güney Koreli şirketlerin takip etmesi gerekiyor.”

Bu arada, başkanlık devir teslim komitesine giden Başkan Moon Jae-in ile Cumhurbaşkanı seçilen Yoon Suk-yeol arasındaki güç transferini denetleye basında çıkan iki veya üç kripto borsasının verileceğini iddia eden haberlere yanıt verdi.

Daha önce bildirildiği gibi, Güney Kore'deki kripto borsalarının büyük çoğunluğu, ticari bankalarla gerçek adı doğrulanmış fiat açma/kapama rampaları sunanlar dışındaki tüm borsaları yasaklayan yeni bir yasayla, geçen yıl Eylül ayında itibari para eşleşmelerini durdurmak zorunda kaldı. Bankalar, bu tür hizmetleri sunmak konusunda isteksiz davrandılar, çünkü kendilerine bunu yapmanın, ortak borsalarının kara para aklama ve güvenlik risklerini üstlenmeleri gerektiği anlamına geldiği söylendi.

Yakın zamana kadar, Shinhan dahil sadece üç banka bu tür hizmetleri sağlıyordu. Ve bunu yalnızca dört büyük borsa durumunda yaptılar. Ancak Eylül ayından bu yana iki düzine kadar borsadan biri Gopax. O zamandan beri bölgesel banka Jeonbuk Bank ile bir bankacılık anlaşması imzaladı.

Medya kuruluşları, bir anlaşmaya aracılık etme umuduyla aylardır bankalarla görüşen bu tür diğer borsalarda önemli ilerleme kaydedildiğini iddia etti.

Güney Kore bankası, ilk kurumsal kripto fiat hesabını başlattı - Resim : 2

İsmi açıklanmayan kaynaklar, KEB Hana, Kakao Bank, Woori ve Standard Chartered'ın Güney Kore kolu SC Jaeil gibi büyük bankaların, birkaç anlaşmanın tamamlanmak üzere olduğu borsalarla görüştüklerini belirtti.

Ancak cumhurbaşkanlığı geçiş komitesi konuyla ilgili kendi payına düşeni onaylamayı veya reddetmeyi reddetti. Birçoğu, kripto sektörünü destekleme sözü veren Yoon'un bir dizi daha küçük kripto borsası için süreci kolaylaştırmaya yardımcı olacağını umuyor.

Ancak Newsis , komite sözcü yardımcısı Choi Ji- hyun'un gazetecilere şunları söylediğini aktardı;

“Cumhurbaşkanı-Elect'in kripto varlıkla ilgili manifesto taahhütlerinin belirli ayrıntılarıyla ilgili iç görüşmelerde bulunuyoruz.” diye belirtti.

Choi, fiat ticaret hizmetleri sunan borsaların sayısını artırmaya yönelik soru üzerine komitenin “herhangi bir karar vermediğini” de sözlerine ekledi.

Etiketler
Yorumlar