Günün şirket haberleri! Gün içerisinde değer kazanan hisseler hangileri?

Gün içerisinde değer kazanan ve kaybeden hisseler hangileri? Önemli şirketlerin gün içerisinde ki tüm gelişmeleri ve hisse detayları haberimizde yer alıyor.

Günün şirket haberleri! Gün içerisinde değer kazanan hisseler hangileri?

Bugün itibariyle öne çıkan şirketler hangileri? Sermaye artırımları başta olmak üzere, iş anlaşmaları ve önemli tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz!

Mart ay içerisinde üretimde büyük çapta bir azalma söz konusu oldu. Toplam üretim yüzde 12 oranında azaldı. Otomobil üretimi ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22 azaldı. Toplamda 166 bin 363 adette kaldı. Hangi şirket ne gibi önlemler aldı?

Otomotiv sektörü neler oldu?

Bir önceki yıla oranla otomobil sektörü derin bir çöküş içerisinde. Hem hisse değerlerinde hem de buna eş orantılı olarak üretimde ciddi oranda düşüşler yaşanıyor. Pandemi etkilerini halen daha atlatamayan otomobil sektörü değer kaybediyor.

ACSEL – VBTS kapsamında, şirket paylarına 11 Mayıs’a kadar açıktan satış ve kredili işlem yasağı geldi. Bu yasak 12 Nisan itibariyle başladı.

AKGRT- Prim üretimlerinde ciddi oranda bir artış söz konusu oldu. %55 artışla 853.9 milyon TL’ye yükseldi. Ocak – Mart döneminde prim üretimi ile de  ekstra %59’lık bir artış daha yaşandı. Toplam  2.48 milyar TL yükseldi.

DOHOL-  Şirket payları ile ilgili önemli bir karar alındı. 130.846.914 adet pay için 300 milyon TL kaynak ayrılıyor.

ETILR – Şirket kayıt sermaye tavanı arttırıldı. Elde edilen verilere göre sermaye tavanı 50 milyon TL’den 200 milyon TL’ye yükseliyor. Bunun için SPK başvurusu yapıldı.

GLYHO – Şirket önemli bir karar alarak Global Ports Holding Plc. tarafından Portek International Private Limited – GPH Cruise Port Finance Ltd konsorsiyumunun Yunan adalarında yer alan ve oldukça öneme sahip olan bir bölge için ihaleye gireceği açıklandı.

PGSUS- 2 numaralı hava yolu şirketi Pegasus’da, 2019 yılı verilerine göre iç hat yolcularında yüzde 44 azalma yaşadı. Dış hat yolcu sayısı ise  yüzde 6 oranında azaldı. Toplam yolcu sayısında ise yüzde 28 azalma var. Doluluk oranı % 86.8 olarak açıklandı.

Alış
Satış
Değişim -712.5599%
Son Değer 104308.64
En yüksek 106110.98
En düşük 104031.31
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler