Gümüş fiyatlarında neler oluyor?

Dolar ve altın fiyatları piyasada bu kadar değişkenlik gösterirken, gümüş fiyatlarında neler oluyor? Gümüş fiyatlarında düşüş mü yaşanıyor yoksa artış mı?

Gümüş fiyatlarında neler oluyor?

Yatırımcılar tarafından yatırım aracı olarak görülen gümüş, fiyatlarında anlık değişimler yaşıyor. Altın ve dolar borsalarında yaşanan değişiklikler gümüş piyasasını da büyük bir oranda etkilenmektedir. Gümüşün fiyatını altın ve doların dışında ülkede yaşanan işsizlik, ülkenin enflasyonu ve son dakika yaşanan gelişmeler gümüş fiyatlarında önemli bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu faktörlerin etkisini yaşayan gümüş, piyasalarda genellikle stabil yönlü hareket etmektedir.  Amerika Merkez Bankasının da gümüş piyasasında büyük bir faktör olduğu karşı konulmaz bir gerçektir. Bankanın yaptığı açıklamalar gümüş piyasasında önemli değişikliklere sebep olmaktadır. Bu faktörlerden etkilenen gümüş, bu faktörlere bağlı olarak piyasa fiyatlarımda artış ve azalış yaşamaktadır.

Ülkelerin para birimleri değer kaybı yaşadığı zaman, yatırımcılar genellikle altına yönelik yatırımlarda bulunur. Altın, yatırımcıların avantajlı bir yatırım aracı olarak görmesi sebebiyle büyük bir talep görmektedir. Bu yatırımlar sonucunda ise altında olan talepten dolayı gümüş fiyatlarında da ister istemez genellikle bir yükseliş yaşanmaktadır.

Gümüş fiyatlarında neler oluyor?

Geçtiğimiz günlerde Euro karşısında değer kazanan Dolar, Euro karşısında 20 yılın ardında ilk defa değer kazanmıştı. Dolarda yaşanan bu yükselişler, Amerika’da yaşanan resesyona rağmen büyük bir etkilenme olmamıştı. Doların yanında altında da fiyat yükselişleri devam ederken gümüş fiyatlarında da birtakım hareketlenmeler yaşandı. Yazımızda, 29 Haziran 2022 tarihinin güncel gümüş fiyatlarına yer verdik. Bu değerlere bakarak yatırımlarınızı bu fiyatlara göre değerlendirme yapabilirsiniz.

Gümüşün 2022 seyri nasıl olur?

Piyasaların hızla değiştiği, oldukça hareketli bir piyasanın hakim olduğu bu günlerde, gümüş fiyatlarında da birtakım hareketlenmeler yaşanıyor. Oldukça popüler bir yatırım aracı olarak görülen gümüş, yatırımcılar tarafından büyük bir dikkatle takip ediliyor. Piyasalarda yaşanan değişimlerden sonra yükselen altın fiyatlarından sonra gümüşte de birtakım hareketlenmeler yaşandı. Üretim sanayisinde de kullanılan gümüş, piyasalarda büyük bir talep görmektedir. Bu sebeple gömüş fiyatlarımda yukarı yönlü bir artış bekleniyor.

29 Temmuz güncel gümüş satış fiyatları:

Gümüş Gram TL =  11.57

Gümüş Ons Dolar = 20.03

Gümüş Ons Euro = 19.59

Gümüş Gram Dolar = 0.65

Gümüş Ons TL = 357.90

XAG/USD Gümüş Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 28.25
Satış 28.29
Değişim 0.03%
Son Değer 28.27
En yüksek 28.94
En düşük 28.09
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler