Gülşen’in ev hapsi kaldırıldı

Bir süredir ev hapsinde olan Gülşen’in ev hapsi kaldırıldı.

Gülşen’in ev hapsi kaldırıldı

30 Nisan tarihinde verdiği bir konserde söylediği sözlerden dolayı tutuklanan ve daha sonra tutuksuz yargılanarak ev hapsine mahkum edilen Gülşen’in ev hapsi kaldırıldı.

Az önce gelen bir haberle Gülşen’in ev hapsi kaldırıldı. 30 Nisan tarihinde Ataşehir’de verdiği bir konserde İmam Hatiplilere yönelik söylediği sözler sebebiyle önce tutuklanan sonra ev hapsine mahkum edilen Gülşen’in ev hapsi adli kontrol şartıyla kaldırıldı. Yayınlanan kararla ilgili olarak Gülşen’in ev hapsi sona erdi. Yurt dışına çıkma yasağı ve her hafta Perşembe günü karakola giderek imza atması şarttır şeklinde karar verildi.

Gülşen olayı nedir?

Gülşen olayı

Sanatçı Gülşen tarafından Nisan ayında verilen bir konserde İmam Hatiplilere yönelik söylediği sözlerin bulunduğu bir video sosyal medya üzerinde yayıldı. Üzerinden 4 ay geçmesine rağmen olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçundan soruşturma başlatmıştı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada:

“İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından Gülşen isimli sanatçının sahnede imam hatip liselilerine yönelik söylediği sözlerden dolayı Türkiye Cumhuriyeti Kanunu 216. Maddesi kapsamında soruşturma başlatılmış olup kolluk görevlilerine mevcutlu olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır edilmesi talimatı verilmiştir denildi.”

Bu açıklamadan sonra İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama suçuyla Gülşen gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkeme tarafından Gülşen Bakırköy Cezaevine gönderildi. Avukatının itirazları kapsamında tutuklu yargılanmasına son verilerek evini terk etmemek şartıyla tahliye edilmişti. Bugün alınan bir kararla da ev hapsi sona erdi.