Guindos: Kripto piyasasındaki yüksek büyüme oranına dikkat etmeliyiz

ECB Başkan Yardımcısı Guindos, kripto para piyasasındaki dalgalanmanın şu ana kadar finansal istikrara bir etkisinin olmadığını, ancak kripto para piyasasındaki yüksek büyüme oranına dikkat göstermeleri gerektiğini söyledi.

Guindos: Kripto piyasasındaki yüksek büyüme oranına dikkat etmeliyiz
Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, kripto para piyasasındaki dalgalanmanın şu ana kadar finansal istikrara bir etkisinin olmadığını, ancak kripto para piyasasındaki yüksek büyüme oranına dikkat göstermeleri gerektiğini belirtti.

Les Echos'un sorularını cevaplayan Guindos, ''Kripto varlık dünyasını daha sert bir şekilde düzenleme zamanı geldi mi?'' şeklinde gelen bir soruya, ''Bu piyasanın gelişimi oldukça etkileyici ve kişisel görüşüm bu piyasanın hızlı şekilde büyümeye devam edeceği yönünde. Şu ana kadar, bu piyasadaki oynaklığın finansal istikrara bir etkisi olmadı. Fakat bu büyüme oranı, dikkat etmemiz gereken bir nokta. Özellikle terörizmin finansmanı ve vergi kaçakçılığı açısından çok dikkat etmeliyiz.'' cevabını verdi.

Guindos bunun yanında, kripto para piyasasıyla ilgili iki riske yeterli dikkatin göstermediğini de iddia etti. Bu risklerden ilginin kaldıraç kullanarak, borçlanılarak kripto varlık satın alınması olduğunu aktaran Guindos, ''Bu kadar hızlı büyüyen bir piyasanın kaldıraç kullanımıyla bir araya gelmesi finansal sistemin geri kalanı ile daha yoğun ve sistemsel bağlantılar oluşturur.'' ifadelerini kullandı.

ECB Başkan Yardımcısı, kredi kullandıran büyük teknoloji şirketlerinin bankalar gibi düzenlenmesi gerektiğinin temel prensipleri olduğunu da aktarırken, bu şirketlerin kendisini kripto dünyasına göre daha az endişelendirdiklerini de kaydetti.

Etiketler