Gram altın güne nasıl başladı? 8 Nisan 2021 altın fiyatları...

Altın fiyatları, yatırımcıların Fed’in 6-17 Mart tarihli FOMC toplantısı tutanaklarındaki enflasyon ve faiz ile ilgili yönlendirmelerine odaklanmasıyla yatay bir seyir izliyor.

Gram altın güne nasıl başladı? 8 Nisan 2021 altın fiyatları...

Altın, yatırımcıların Fed tutanaklarının para politikası ve enflasyon riskine dair sunduğu detaylara odaklanmasıyla yatay bir seyir izliyor. Gram altın ise yükselen altın fiyatlarını takip etti.

Amerikan Merkez Bankası Fed’in üyeleri geçen ay gerçekleştirilen Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında yüklü tahvil alımlarını azaltmak için daha fazla zamana ihtiyaç duyduklarını belirttiler.

Fed Başkanı Jerome Powell toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında ABD ekonomisinin azami istihdama ve yüzde 2 enflasyona “uzun bir yolu” olduğunu, “kayda değer ilave ilerleme sağlanmasının biraz zaman alabileceğini” söylemişti.

Küresel altın fiyatları bu sene yüzde 8 civarında değer kaybederken altına dayalı Borsa yatırım fonlarında düşüş devam ediyor.

Ons altın, 1.740 dolar civarında yatay bir seyir izlerken gram altın güne yüzde 0,34 değer kazanarak 457 TL seviyesinden başladı.

Etiketler