Google, dijital paralar için yasağı kaldırdı!

Google, çarşamba günü sürpriz bir adımla kripto para borsalarının reklam hizmetlerini kullanmalarını engelleyen üç yıllık yasağı kaldırdı.

Google, dijital paralar için yasağı kaldırdı!

Google, çarşamba günü beklenmedik bir kararla dijital para borsalarının reklam tanıtım prosedürlerini ani bir kararla kullanmalarını engelleyen üç senelik yasağı kaldırdı.

Google'nin destek sayfasındaki politika değişikliğinde “3 Ağustos'tan itibaren, Amerika'yi hedefleyen ve kripto para borsası ve cüzdanları sunan reklam tanıtım verenler, gereklilikleri karşıladıktan ve Google tarafından onaylandıktan sonra bu ürün ve hizmetlerin reklam tanıtımını verebilirler" diye belirtildi.

Borsaların karşılamaları gerekli olan gereklilikler arasında "FinCEN'de para hizmetleri şirketi olarak ve en az bir eyalette para aktarım hizmeti olarak kaydolmaları" ya da "federal ya da eyalet tarafından ruhsatlı banka olmaları" gerekmektedir. Bu koşullar, Anchorage ve Paxos gibi hizmetlerin reklam tanıtım verebilmesine olanak sağlıyor.

Ne var ki yeni politika değişikliği, çoğu kripto kuruluşunun reklam tanıtım vermesine olanak sağlamıyor. Değişiklikte "ilk coin arzları, DeFi alım satım protokolleri ve kripto paraların ya da ilgili ürünlerin alım satımına teşvik eden diğer oluşumlar" için reklam tanıtım yasağının sürdüğü belirtildi. Haber ve grafik ve analiz hizmetleri de reklam tanıtım kara listesinde yer almaya devam ediyor.

Google’ın kripto reklam tanıtımlara ilişkin politikaları genelde kafa karıştırıcı oldu ve uzmanlar, bazı noktalarda bu yasakların "adil olmadığını" ileri sürdü. Arama devi, 2018 boyunca bir borsaya uyguladığı reklam tanıtım yasağını devamlı değiştirmiş, bir noktada ise "Ethereum" sözcüğünü dahi reklam tanıtımlarda yasaklı olan terimler arasına almıştı. Google, bu sıkı politikalarına rağmen bazı dolandırıcı projeleri de gözden kaçırmıştı.

Yeni reklam tanıtım politikasıyla Amerika'li kripto kullanıcıları, yakında reklam tanıtım bombardımanına tutulabilir.

Etiketler