Goldman Sachs, Türkiye için büyüme tahminini düşürdü

Goldman Sachs, Türkiye için büyüme tahminini düşürürken enflasyon tahminini yükseltti.

Goldman Sachs, Türkiye için büyüme tahminini düşürdü

Goldman Sachs, Türk ekonomisine ilişkin 2021 yılı GSYH büyüme tahminini düşürdü. Yıl sonu için enflasyon tahminini ise yükseltti.

TCMB'nin yılın dördüncü çeyreğine kadar faizleri indirmek için alanı olmadığını değerlendiren Goldman Sachs, yılın ikinci yarısında faizin daha da yükseltilebileceğini de belirtti.

2021 yılı için GSYH büyüme tahminini yüzde 5,5'ten yüzde 3,5'e indiren Goldman Sachs, cari işlemler açığı/GSYH beklentisini ise yüzde 2,5'ten yüzde 1,5'e indirdi.

Yıl sonu için enflasyon tahminini yüzde 12,5'ten yüzde 15'e yükseltenh Goldman Sachs, yaptıkları tahminler için ana riskin otoritelerin erken faiz indirimleri ile büyümeyi yukarı itmeye çalışmaları olacağını da vurguladı.

Goldman Sachs yayınladığı raporda şu ifadelere yer verdi:

"TCMB Başkanı değişikliği sonrasında, TCMB'nin reaksiyon fonksiyonu ve daha geniş olarak Türkiye'nin politika yapımı etrafındaki belirsizlik ciddi şekilde arttı. Bununla birlikte, cari işlemler açığı ve yüksek enflasyon oranı gibi önemli makroekonomik sınırlamalar devam ediyor. Cari işlemler açtığının getirdiği sınırlamaların Türkiye'nin ekonomik görünümü ve Türk varlıkları için ana riski işaret ettiğini düşünmeye devam ediyoruz."

Etiketler