Goldman Sachs FED'den faiz artırımı beklediğini açıkladı

Goldman Sachs stratejistleri yaptıkları açıklamada Fed'in varlık alımlarının azaltılması stratejisine hız vermesini ve 2022 sonuna kadar 3 faiz artırımı yapmasını beklediklerini açıkladılar.

Goldman Sachs FED'den faiz artırımı beklediğini açıkladı

Goldman stratejistleri bugün yayınladıkları yatırımcı notunda, Fed'in varlık alımlarının azaltılmasına Ocak ayında hız vermesini, aylık 15 milyar dolar olarak açıklanmış bulunan varlık alımlarının azaltılması miktarının Ocak ayı ayı ile birlikte 30 milyar dolar seviyesine kadar çıkartılmasını beklediklerini açıkladılar. Goldman Sachs, Fed'in varlık alımlarını Mart ayı ortasında tamamen sona erdireceğine dair öngörüsünü de kamuoyuna duyurdu.

Fed'in faiz oranlarını artırmak için ise Haziran ayına kadar bekleyeceğini savunan Goldman Sachs stratejistleri, 2022'nin kalan bölümünde Fed'den 3 faiz artırımı beklediklerini de açıklamalarında vurguladırlar

Fed'in 2-3 Kasım tarihlerinde yaptığı FOMC toplantısı sonrasında bir çok yatırım bankası Fed'en 2022'de 2 faiz artırımı beklediklerini ortaya koymuşlardı. Goldman Sachs da ilk faiz artırımı için beklentisni 2022 Temmuz olarak belirtmişti.

Etiketler