Goldman Sachs: Britanya ekonomisi bu yıl ABD'den daha hızlı büyüyecek

Goldman Sachs, Britanya ekonomisinin, aşılama yarışında önde gidilmesinin etkisi ile bu yıl ABD ekonomisinden daha hızlı büyüyeceğini tahmin etti.

Goldman Sachs: Britanya ekonomisi bu yıl ABD'den daha hızlı büyüyecek

Goldman Sachs, Britanya ekonomisinin, Kovıd-19'a karşı aşılama yarışında önde gidilmesinin etkisi ile bu yıl ABD ekonomisinden daha hızlı büyüyeceğini tahmin etti.

Banka yayınladığı yatırımcı notunda, Britanya ekonomisinin bu yıl, ABD için olan beklentilerin üzerinde yüzde 7,8 büyümesini beklediklerini ortaya koydu. Goldman Sachs, ABD ekonomisinin ise bu yıl yüzde 6,8 büyümesini bekliyor.

IMF, Britanya ekonomisinin bu yıl yüzde 5,3 büyüyeceğini tahmin ediyor. Ekonomistlerin ortalama tahmini ise yüzde 5 büyüme olacağı yönünde.

Goldman Sachs yatırımcı notunda, "Britanya ekonomisi Kovid krizinden keskin şekilde toparlanıyor. Nisan ayı öncü PMI beklenenden daha güçlü geldi." değerlendirmesini yaptı.

Broadbent: En azından önümüzdeki iki çeyrekte çok hızlı büyüme göreceğiz

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkan Yardımcısı Ben Broadbent, en azından önümüzdeki 2 çeyrekte hızlı büyüme yaşanmasını beklediğini bildirdi.

Telegraph gazetesine konuşan Broadbent, insanların daha az tasarruf etmeye başlamaları ile birlikte ekonominin büyüyeceğini belirtirken, enflasyonun nasıl bir seyir izleyeceğini öngörmenin zor olduğunu da vurguladı. Broadbent, "Kapasite limitlerine ulaşan ürünlerde fiyat artışları, talebinde düşüş görülen ürünlerdeki fiyat düşüşlerinden daha büyük olacak." diye konuştu.

BoE Başkan Yardımcısı, ihtiyaç olması halinde parasal genişleme için alan olduğunu belirtse de, para politikası duruşunda nasıl hareket edileceğinin BoE'nin "araç kutusu"nda nelerin olduğundan daha önemli olduğunu vurguladı.

İngiltere'de tüketici güveni nisan ayında da arttı

İngiltere'de tüketici güveni şubat ve mart aylarının ardından nisan ayında da arttı. Ancak bu artış önceki 2 aydan daha yavaş oldu. Güven artışının yavaşlaması, İngilizlerin pandemi ve ekonomik sonuçları konusunda ihtiyatlı olmaya devam ettikleri mesajını verdi.

GfK tarafından hazırlanan tüketici güveni barometresi nisan ayında mart ayına göre 1 puan artışla -15 oldu. Bu, pandemi döneminde görülen en yüksek değer olsa da güven barometresi geçtiğimiz ay 7 puan ve şubat ayında 5 puan artış göstermişti.

GfK müşteri strateji direktörü Joe Staton, "Güven, tüketicilerin gelecek konusundaki görüşlerinde daha tedbirli olmaları nedeniyle nisanda sadece 1 puan arttı. Tüketici güveninde ocak ayından bu yana görülen iyileşmeyi memnuniyetle karşılıyoruz, ancak pandemi hanehalkı finansal durumlarını ağır vurdu ve önümüzdeki dönemde yeni varyatlar ve enflasyonda artış görülebileceği endişeleri var." dedi.

Etiketler