Global Teknoloji Borsası Nasdaq'ta işlem görmekte olan Hepsiburada 2021 yılının 3. çeyreğine dair verileri açıkladı.

Hisseleri Nasdaq'da işlem görmekte olan Hepsiburada 2021 yılının 3. çeyreği olarak ifade edebileceğimiz Temmuz-Eylül ayları arasındaki süre içerisindeki finansal ve operasyonel verilerini açıkladı.

Global Teknoloji Borsası Nasdaq'ta işlem görmekte olan Hepsiburada 2021 yılının 3. çeyreğine dair verileri açıkladı.

Hepsiburada'nın yılın 3. çeyreğindeki toplam satışları geçen yılın yine aynı dönemine oranlandığında yüzde 49,8 artış gösterdi ve 6,5 milyar Türk Lirası seviyesinde yükseldi.

Yılın ilk 9 aylık döneminde yapmış olduğu toplam satış hacmi ise yine bir önceki yılın aynı dönemi baz alındığında yüzde 54,9 gibi inanılmaz bir oranda artarak 16,8 milyar Türk Lirası olarak kayıtlara geçti.

Global Teknoloji Borsası Nasdaq'ta işlem görmekte olan Hepsiburada 2021 yılının 3. çeyreğine dair verileri açıkladı. - Resim : 1

Hepsiburada üzerinden verilmekte olan sipariş adedi 3. çeyrekte geçen yılın aynı dönemi baz alınarak incelendiğinde yüzde 71,5'lik bir artış göstererek 13,8 milyona adede ulaştı. Bu rakam ise Hepsiburada'nın bir çeyrekte almış olduğu en yüksek sipariş miktarı olarak tarihe geçti.

Bu dönem içerisinde ayrıca Hepsiburada'nın aktif müşteri sayısı yıllık yüzde 26 gibi bir artış göstererek 10,7 milyona ulaşırken, platformda bulunan ürün sayısı yıllık yüzde 107'lik bir artış göstererek 77 milyon adede ulaştı, 2020'nin 3. çeyreğindeki verilen uyarınca 3,7 olan müşteri başına düşen sipariş sıklığı ise yıllık yüzde 21'lik bir artışla 4,4'e kadar yükseldi.

Platformdaki aktif satıcı sayısı incelendiğinde ise geçen yılın aynı dönemi baz alındığında yüzde 87 artışla 67 bin gibi bir rakama ulaştı.

Hepsiburada CEO'su Murat Emirdağ, 2021 yılı 3. çeyrek finansal sonuçları ile alakalı olarak yaptığı açıklamada: “Hepsiburada olarak Türkiye'den doğup geleceğe emin adımlarla ilerleyen global bir şirket olmanın gururunu ve sorumluluğunu taşıyoruz. Temmuz ayında Covid kısıtlamalarının kalkmasıyla online ticaretteki yavaşlama, artan maliyetler ve derinleşen rekabete koşullarında aldığımız sonuçlar, uzun vadeli stratejimizin işlediğini, sürdürülebilir ve verimli büyüme doğrultusunda rasyonel ve uzun vadeli yatırımlarımızın karşılığını almaya başladığımızı gösteriyor. Rekor sipariş adediyle Hepsiburada'yı 3. çeyrekte yıllık %50 oranında büyütme başarısı gösteren tüm paydaşlarımıza tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Etiketler