Geride kalan dalgalanma: Solana hızlı şeritte

Kripto piyasasının çoğu son zamanlardaki gerilemeden kurtulurken, Solana bir kez daha havai fişek gösterisiyle patlama yaşıyor.

Geride kalan dalgalanma: Solana hızlı şeritte

Kripto okyanusundaki fırtınalı şişkinliğin ardından piyasa durumu yavaş yavaş sakinleşiyor gibi görünüyor. Örneğin Bitcoin, dijital değer deposunun daha önce yüzde 15'e varan kayıplar yaşamasının ardından düşüş eğilimini şimdilik durdurabildi. Yazının yazılacağı sırada kripto para birimi gossamer plus 46.258 dolardan işlem görüyor.

Geride kalan dalgalanma: Solana hızlı şeritte - Resim : 1

Altcoin sektöründe biraz daha olumlu bir tablo ortaya çıkıyor. Piyasa değeri açısından en değerli on kripto para biriminin tümü yüzde 3,8 ile 8,37 arasında kazanç kaydetti. Günün mutlak galibi Solana adını taşıyor. Çünkü kendi kendini ilan eden Ethereum rakibinin seyri, kazadan bu yana etkileyici bir ralli yaşadı. Son 24 saatte, SOL kursu yüzde 30 oranında arttı. Birkaç saat önce, yüksek hızlı blok zinciri projesi 214,96 dolardan tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Haberin yapıldığı saatlerde, Solana 206,30 dolardan işlem görüyor.

Geride kalan dalgalanma: Solana hızlı şeritte - Resim : 2

Solana'dan yukarı doğru yolculuk bir aydan fazladır sürüyor. SOL fiyatı Ağustos başında 40 ABD dolarının biraz altındayken, kripto para biriminin değeri o zamandan bu yana yüzde 435 arttı. Sürekli artışla birlikte, Ethereum rakibi ilk 10 sıralamasında giderek daha fazla yükselmeyi başardı. En son salgınla, Solana şimdi “banka parası” Ripple'ın yerini aldı. SOL ve XRP'nin piyasa değeri arasında şu anda yaklaşık 10 milyar dolarlık bir fark var. Bu arada, beşinci ve dördüncü pozisyonlarda benzer bir fark var. Ancak bunun için aynı ölçüde başka bir kurs havai fişek gerekli olacaktır.

Lido stake protokolü artık Solana'yı da destekliyor

Ethereum rakibinin devam eden fiyat artışlarının temeli, tekrar tekrar yeni salgınlara neden olan bir dizi olaya dayanmaktadır. Örneğin Solana, Ağustos ortasında “Dejenere Maymunlar Akademisi”nin NFT projesi başlatıldığında yüzde 40 büyüdü . Kullanıcıların 6 SOL karşılığında kendilerini oluşturabilecekleri CryptoKitties'e benzer bir dijital harita koleksiyonuydu. Bunun dışında, Solana ağındaki DeFi ekosistemi son birkaç hafta içinde patlama yaşadı ve artan yatırım ilgisinin tadını çıkardı. 

Ayrıca, şimdi daha fazla haber var. Çünkü ABD medyası The Block'un bildirdiği gibi, Lido Finance staking protokolünün kullanıcılarına Ethereum ve Terra'ya ek olarak Solana'yı da stake etme fırsatı verdiği söyleniyor. Kullanıcılar, SOL'lerini dahil etmek için “stSol” biçiminde sentetik bir eşdeğer alırlar ve bu daha sonra merkezi olmayan finans içinde daha fazla iade seçeneği için kullanılabilir.

Etiketler