Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı için son gün!

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı başvuruları bütün hızıyla devam ediyor. 12 Ağustos Cuma gününe kadar sürecek başvuruların detayları merak ediliyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı için son gün!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, İşkur üzerinden 1017 personel alımı yapacağını duyurdu. Bakanlık, başvuru yapmak isteyen vatandaşlar için alım koşullarına yönelik detayları da açıkladı. Milyonlarca vatandaşın merak konusu olan Gençlik ve Spor Bakanlığı, personel alımının son başvuru tarihi, başvuru şartları, kadro ve branş dağılımı ise araştırılmaya başladı. Tüm merak edilenlere ilişkin bilgiler haberin detayında verilmiştir.

Bakan Kasapoğlu personel alımının müjdesini verdi

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 767 sürekli temizlik işçisi, 144 engelli sürekli temizlik işçisi, 106 eski hükümlü sürekli temizlik işçisi alacaklarını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Bakan Kasapoğlu:

"GSB ailesini gün geçtikçe büyütmeye, güçlendirmeye devam ediyoruz. 1017 sürekli işçi alımı için ilan detayları Resmi Gazete'de yayımlanacak. Başvurular ise 8 ile 12 Ağustos tarihleri arasında İŞKUR üzerinden alınacak.

Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun."

GSB personel alımı başvurusu nasıl yapılır?

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı ilanına İŞKUR üzerinden başvurular başladı. 8 Ağustos Pazartesi günü başlayan başvuruların son tarih ise 12 Ağustos Cuma günü olarak belirlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı ilanına başvurmak isteyen vatandaşlar, "esube.iskur.gov.tr" internet adresi üzerinden başvuru işlemlerini yapabilirler. Bunun dışında hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilirler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı

GSB personel alımında başvuru şartları neler?

Personel alımı başvuru koşulları net biçimde belli olmadı ancak geçtiğimiz sene yapılan personel alımlarında başvuru koşulları şu şekildeydi:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde belirtilen koşulları taşımak.

b) 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine ilişkin kanun hükümleri saklı kalmak koşuluyla Türk vatandaşı olmak.

c) 18 yaşını tamamlamış olmak (23.08.2003 ve öncesi doğumlu olmak).

d) Affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

e) Özel kanun veya diğer mevzuatta bulunan koşulları sağlamak.

f) Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

g) Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak.

h) Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).

i) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamak.

j) Görevini devamlı yapmaya engel hastalığı bulunmamak.

k) Tam zamanlı ve vardiyalı çalışmaya engel durumu bulunmamak.

l) Başvurduğu kadronun bulunduğu il sınırlarında ikamet etmek.

m) Başvuru yaptığı kadro için aranan cinsiyet şartını taşımak

GSB kura çekimi ne zaman yapılacak?

İşkur tarafından kura çekimi yapılmak üzere gönderilen listede bulunan adayların, kura çekimi 31 Ağustos Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Kura çekim yeri, Gençlik ve Spor Bakanlığı internet sitesinde yayımlanacak. Kura çekimi noter huzurunda gerçekleştirilecek. Ayrıca adaylar istemeleri durumunda kura çekimini izleyebilecek.

Kura çekimi ardından sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar Gençlik ve Spor Bakanlığınca belirlenecek tarihlerde sözlü sınava alınacak. Sözlü sınav yeri ve tarihleri "www.gsb.gov.tr" internet sitesi üzerinden erişilecek.

Melisa KOZLU/BirBorsa

Etiketler