Gen İlaç talep toplama süreci yarın başlıyor

Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. payları 28-30 Temmuz tarihleri arasında 3 gün süreyle satışa sunulacak.

Gen İlaç talep toplama süreci yarın başlıyor

Gen İlaç'ın Tasarruf Sahiplerine Satış Duyurusuna göre, ortaklığın çıkarılmış sermayesinin 250 milyon TL'den 300 milyon TL'ye çıkarılması nedeniyle artırılacak 50 milyon TL nominal pay ile mevcut ortaklardan Abidin Gülmüş'ün sahip olduğu 11,25 milyon TL nominal değerli pay ve
Absel Emlak ve Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin sahip olduğu 1,25 milyon TL nominal değerli pay olmak üzere toplam 62,5 milyon TL nominal değerli pay halka arz edilecek. Gen İlaç'ın Borsa İstanbul kodu "GENIL" olarak belirlendi.

Oyak Yatırım Menkul Değerler liderliğinde gerçekleştirilecek halka arzda satış fiyatı 10,75 TL olarak belirlendi.

Halka arz geliri yeni ilaç üretiminde kullanılacak

Gen İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Gülmüş halka arz öncesi düzenlenen basın toplantısında nadir hastalıklarla ilgili 20 firma ile partnerlik ilişkisi içinde olduklarını dile getirerek Türkiye’de ürettikleri ilaçların yüzde 70’ini ihraç etmeyi planladıklarını söyledi. Gülmüş, hedeflerinin tüm aşamalarının Türkiye’de yapıldığı yeni bir ilacı üreterek dünya pazarına sunmak olduğunu vurgulayarak halka arz gelirinin de bu hedeflerine ulaşmak için kullanılacağını kaydetti.

Global bir oyuncu olmayı istediklerini ifade eden Gülmüş, halka arz gelirinin yüzde 80’inin şirkete dahil edileceğini belirtti. Gülmüş, “Gelirin önemli kısmını yeni ürün geliştirmeye kullanacağız. Halka arzımıza yeterli talep olacağını düşünüyoruz. Oransal dağılım olarak da yüzde 35'ini bireysel yatırımcıya, yüzde 35'ini yurtiçi kurumsal yüzde 30 yurtdışı kurumsal ayırdık” diye konuştu.