Gelecek hafta piyasaların odağında Merkez Bankası faiz kararı olacak

Gelecek hafta yurt içinde TCMB faiz kararı öne çıkarken, yurt dışında ABD ve Çin'den gelecek veriler gündemde olacak.

Gelecek hafta piyasaların odağında Merkez Bankası faiz kararı olacak

Önümüzdeki hafta yurt içi piyasalarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı kaftanın merakla beklenen gündem konusu olacak. Ayrıca bütçe rakamları ve çeyrek dönem için açıklanacak iş gücü rakamları da piyasaların odağında olacak.

Yurt dışı piyasalarda Çin ve ABD'den gelecek sanayi üretimi ve perakende satış rakamları ile İngiltere enflasyonu takip edilecek.

15 Kasım Pazartesi

10.00 - Haftanın ilk günü Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından konut satışları, tarım ürünleri üretici fiyatları ve ücretli çalışanların istatistikleri verileri açıklanacak.

11.00 - Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkezi Yönetim bütçe dengesi rakamlarını açıklayacak. Merkezi Yönetim bütçesi eylül ayında 23,6 milyar TL, faiz dışı denge 9,48 milyar TL açık vermişti.

02.50 - Asya'da piyasalar Japonya'dan gelecek önemli bir veriyle güne başlayacak. Ülkede üçüncü çeyrek dönem için öncü GSYH rakamları açıklanacak. Bir önceki dönemde dönemsel yüzde 0,5, yıllık yüzde 1,9 büyüme gerçekleşmişti.

05.00 - Asya'dan beklenen diğer önemli veriler Çin tarafından gelecek. Çin'in sanayi üretimi, perakende satışları, sabit yatırımları, konut satışları ve işsizlik oranı aynı saatte ekrana düşecek.

13.00 - Avrupa'da çok öne çıkan bir veri bulunmazken, Euro Bölgesi için açıklanacak ticaret verileri takip edilecek.

16.30 - ABD'de günün tek verisi New York Fed İmalat Endeksi olacak. Endeks Ekim ayında 19,8 puan olmuştu.

16 Kasım Salı

10.00 - TÜİK, yılın üçüncü çeyreğine yönelik iş gücü istatistiklerini açıklayacak. Mevsimsel düzeltilmiş işsizlik oranı yılın ikinci çeyrek döneminde yüzde 12,4 olarak gerçekleşmişti.

10.00 - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu verilerini açıklayacak.

14.30 - TCMB öğleden sonra ise eylül ayına yönelik Konut Fiyat Endeksi raporunu yayınlayacak. Konut fiyatları ağustos ayında aylık yüzde 3,9, yıllık yüzde 33,4 artış kaydetti.

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bütçeleri görüşülecek.

Asya'da önemli bir veri bulunmazken, Japonya'nın 5 yıllık tahvil ihalesi takip edilecek.

10.00 - Avrupa piyasaları İngiltere'den gelecek işgücü rakamlarıyla güne başlayacak. Ülkede işsizlik oranı yüzde 4,5 seviyesinde bulunuyor.

10.45, 12.00 - Fransa ve İtalya'nın final enflasyon verileri de Avrupa piyasalarında takip edilecek gündem maddeleri olacak.

16.00 - Son 5 toplantısında faizi artıran Macaristan Merkez Bankası (MNB) faiz kararı da piyasaların odaklanacağı verilerden biri olacak.

İngiltere'nin 5 ve 25 yıllık tahvil ihaleleri gerçekleşecek.

12.00 - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) aylık raporu açıklanacak.

Yurt dışında günün en önemli verileri ABD'den gelecek. ABD'de perakende satışlar, ithal fiyatları, sanayi üretimi, işletme stokları, NAHB Konut Piyasası Endeksi ve sermaye hareketleri verileri izlenecek.

20.00 - Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic'in akşam saatlerinde konuşma yapacak.

17 Kasım Çarşamba

10.00 - TÜİK tarafından yapı izin istatistikleri, TCMB tarafından ise kısa vadeli dış borç istatistikleri açıklanacak.

10.00 - TCMB kısa vadeli dış borç istatistiklerini yayınlayacak.

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda, Milli Savunma Bakanlığı bütçesi görüşülecek.

00.30 - Yurt dışında güne ABD'den gelecek API petrol stokları verileriyle başlayacak.

Yeni Zelanda üretici fiyatları, Japonya ticaret, çekirdek makine siparişleri erken saatlerde izlenecek diğer veriler olacak.

10.00 - İngiltere'den günün ilk saatinde önemli veri akışı yaşanacak. Tüketici, üretici ve perakende fiyatlar aynı saatte ekranlara düşecek. Ülkete tüketici fiyatları Eylül ayında aylık yüzde 0,3, yıllık yüzde 3,1, çekirdek tüketici fiyatları aylık yüzde 0,4, yıllık yüzde 2,9 artış göstermişti.

Euro Bölgesi için final enflasyon rakamları veri akışında yer alıyor. Bölgede enflasyon ilk verilerle aylık yüzde 0,8, yıllık yüzde 4,1 artış kaydetmişti.

İngiltere 11 yıllık, Almanya 30 yıllık tahvil ihalesine çıkacak.

ABD'de MBA mortgage verileri, konut başlangıçları, DoE petrol stokları bulunuyor. 20 yıllık tahvil ihalesi de ABD takviminde yer alıyor.

20.20 - Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, 2021 Finansal İstikrar Konferansı açılış konuşmasını yapacak.

18 Kasım Perşembe

10.00 - TCMB uluslararası yatırım pozisyonu verilerini paylaşacak.

14.00 - Haftanın en önemli gündem maddesi olan TCMB faiz kararı açıklanacak. TCMB son iki toplantısında piyasaların beklentisinin üzerinde 300 baz puan faiz indirimine gitmişti.

14.30 - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve TCMB tarafından para ve banka istatistikleri haftalık verileri açıklanacak. Merkez Bankası haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak takip edilecek.

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda, Sağlık Bakanlığı, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı bütçeleri görüşülecek.

Asya'da Japonya'nın 1 ve 20 yıllık tahvil ihaleleri dışında öne çıkan bir veri bulunmuyor.

Günün erken saatlerinde Chicago Fed Başkanı Charles Evans ve Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic konuşma yapacaklar. Bostic, öğleden sonra bir konuşma daha yapacak.

Avrupa'da önemli bir verinin beklenmediği günde ABD'de işsizlik başvuruları, Philadelphia Fed İş Koşulları Endeksi, Conferance Board Öncü Göstergeler Endeksi, doğal gaz stokları, Kansas City Fed İmalat Endeksi verileri bulunuyor.

22.00 - Chicago Fed Başkanı Charles Evans ekonomi ve para politikası üzerine bir sunum gerçekleştirecek.

19 Kasım Cuma

10.00 - TÜİK Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi, TOBB kurulan ve kapanan şirketler verilerini yayınlayacak.

Asya piyasaları Güney Kore'den gelecek üretici ve Japonya'dan gelecek tüketici fiyatları verileriyle güne başlayacak.

Avrupa piyasalarında Fransa işsizlik oranı, Almanya üretici fiyatları, İngiltere perakende satışlar izlenecek.

21.00 - ABD'de öne çıkan tek veri Baker Hughes tarafından açıklanacak sondaj kuleleri olacak.

Etiketler