Galaxy Digital sekiz yeni kripto endeksi başlatıyor

Kripto ve blok zinciri projelerinde yatırım fırsatlarına olan talep artıyor. Alerian ve Galaxy Digital şimdi sekiz endeks başlatıyor.

Galaxy Digital sekiz yeni kripto endeksi başlatıyor

Michael Novogratz başkanlığındaki Galaxy Digital Holdings, 24 Ağustos'ta ortaklaşa sekiz farklı kripto endeksi başlatarak bağımsız endeks sağlayıcısı Alerian ile ittifak kurdu. Her iki şirket de uluslararası yatırımcılara blockchain ve kripto para piyasasının gelecekteki gelişimine katılma fırsatı sunmak istiyor. Çünkü blockchain ve kripto projelerinde yatırım fırsatlarına olan talep artmaya devam ediyor.

Sekiz endeks her ay yeniden dengelenir ve bireysel varlıklar eşit olarak ağırlıklandırılır. Kripto madenciliği, blok zinciri altyapısı sektörlerine ve ayrıca kripto para birimlerini bilançolarında tutan şirketlere ve müşterilere katma değer sunmak için blok zincir teknolojisini kullanan projelere odaklanıyorlar. Her iki şirket de endeksleri iki “aileye” göre gruplandırdı.

İlk kripto endeksi ailesi - “Global Blockchain”

İlk grup blockchain teknolojisine odaklanıyor. Aşağıdaki endeksler, “Alerian Galaxy Global Blockchain Index” adlı bu ilk endeks ailesine aittir:

1) Alerian Galaxy Global Blockchain Hisse Endeksi (BLKCHN)
2) Alerian Galaxy Global Blockchain Hisse Senedi ve Vadeli İşlemler Endeksi (BLKCNF)
3) Alerian Galaxy Global Blockchain Hisse Senedi, Tröstler ve ETP Endeksi (BLKCNP)
4) Alerian Galaxy Global Blockchain Endeksi (BCHAIN)
Alerian'ın bir bilgi sayfasına göre, BCHAIN ​​endeksi şu hisseleri içeriyor: Grayscale Bitcoin Trust (BTC), Facebook Inc, Northern Data AG, Mastercard Inc ve Alphabet Inc. Galaxy Digital ve Alerian bu nedenle sadece “saf” almıyorlar. kripto şirketleri kendi Endekslerine giriyor. Ayrıca blockchain teknolojisini kullanan şirketleri de içerir. MasterCard gibi, şu anda daha fazla ülkede kripto kartları ortaya çıkarmak için.

İkinci dizin ailesi: doğrudan kripto referansına odaklanma

İkinci aile, öncelikle Bitcoin madencilik şirketleri gibi doğrudan kripto para birimleri veya blok zincir teknolojisi ile çalışan şirketlere adanmıştır. Bu endeks ailesine “Alerian Galaxy Global Kripto Para Odaklı Blok Zinciri” adı verilir ve aşağıdaki endeksleri içerir:

1) Alerian Galaxy Global Kripto Para Odaklı Blok Zinciri Hisse Senedi Endeksi (CRYPTE)
2) Alerian Galaxy Global Kripto Para Odaklı Blockchain Hisse Senedi ve Vadeli İşlemler Endeksi (CRYPTF)
3) Alerian Galaxy Global Kripto Para Odaklı Blok Zinciri Hisse Senedi, Tröstler ve ETP Endeksi
(KRİPTP)
4) Alerian Galaxy Global Kripto Para Odaklı Blok Zinciri Endeksi (CRYPTO)
“CRYPTE” endeksine bir bakış, bu kez başka bir Alman şirketinin dahil olmayı başardığını ortaya koyuyor: Alman kripto portalı “bitcoin.de”nin sahibi Bitcoin Group SE. Bu endeks aynı zamanda Marathon Digital Holdings Inc, Argo Blockchain PLC veya Bitfarms LTC gibi en büyük madencilik şirketlerinden bazılarını da içermektedir.

Etiketler