Galatasaray’ın GAL token’ı, şampiyonluk maçı öncesi adeta uçtu

Galatasaray’ın GAL token’ı, şampiyonluk maçı öncesi adeta uçtu

Galatasaray’ın GAL token’ı, şampiyonluk maçı öncesi adeta uçtu

Spor Toto Süper Lig’in son haftasında üç büyük kulüp; Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin şampiyonluk şansı devam ediyor. Bugün oynanacak olan maçlarla son şampiyonluk belirlenecek.

Beşiktaş'la ikinci sırada yer alan Galatasaray’ın 81’er puanları var. Galatasaray'la Beşiktaş arasında averaj farkı bulunurken üçüncü Fenerbahçe ise 79 puanda. Dolayısıyla Galatasaray-Yeni Malatyaspor, Göztepe-Beşiktaş ve Kayserispor-Fenerbahçe maçları nefes kesecek.

Gün içi fiyat hareketi yüzde 180’i buldu

Galatasaray’ın şampiyonluk şansının yüksek olması ile birlikte sarı-kırmızılı kulübün taraftar token’ı GAL’ın fiyatı da önemli bir artış yaşadı. GAL’ın işlem hacminin yüzde 98’ini oluşturan kripto para borsası Paribu’da son 24 saat içinde 105 TL olan fiyat, 299 TL’ye kadar çıktı. Aynı süre zarfında 6.7 milyar TL’lik de işlem hacmi kaydedildi. Fiyat ise sonra bir miktar geri çekildi ve TSİ 12:05’te 248 TL’den alıcı buluyor.

GAL, 2019 senesinin Kasım ayında basılmış ve 2020’nin Şubat ayında gerçekleştirilmiş olan token arzı ile satılmıştı. Token, ardından Haziran ayında Chiliz.Net’te listelenerek işlem görmeye başlamıştı. GAL, geçen yıl işleme girdiği ilk ay 2 dolar seviyelerindeydi. Bugün ise yaklaşık 30 dolar.

Öte yandan Trabzonspor’un token’ı TRA’da da benzer bir hareket görüldü. Bordo-mavili kulübün token’ı 29 TL’den yüzde 165 artışla 77 TL’ye kadar çıktı. TRA, haberin yayına girdiği dakikalarda 65 TL’den işlem görüyor.

Etiketler