Galatasaray'da Bir Devir Sona Eriyor! Muslera'ya Veda Vakti!

Uzun süreli 2 sakatlık yaşayan ve bu sezon oynadığı 27 maçta çok formsuz bir görüntü çizen 35 yaşındaki Fernando Muslera ile ilgili önemli bir karara varılacağı iddiaları kulislerde dolanmaya başladı.

Galatasaray'da Bir Devir Sona Eriyor! Muslera'ya Veda Vakti!

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kademeli şekilde yabancı sınırlaması ya da başka bir değişle yerli oyuncu oynatma sorunu kulüplerin başını ağrıtmaya devam ediyor. 2021 - 2022 yılı Süper Lig sezonunda Galatasaray, tamamen bir kabuk değiştirme operasyonuna gitmiş ve takımın neredeyse tamamını genç ve potansiyelli genç futbolculara Fatih Terim önderliğinde emanet etmişti.

 Bu kadar genç oyuncu ile birlikte yola çıkılması birçok sorunu da beraberinde getirdi. Tecrübesizlik ve uyum sorunu ile birlikte GS için lig giderek zorlaşıyor... İlk yarının son 7 haftasında 6 maç üst üste kazanamamış bu süreçte ise göze en çok çarpan kaleci Muslera'nın yokluğunda İsmail Çipe'nin kötü performansı oluyor.

Muslera Sorunu Giderek Büyüyor

Bu sezon varlığı da yokluğu da büyük dert olan Muslera, hem yaşı hem de bu sezon gösterdiği performans ile karşılıklı olarak sözleşmesi fesih edilmesi planlandığı bugün kulislerde yer bulan haberlerden birisi oluyor. 

35 yaşındaki kaleci bu yıl Galatasaray'da oynadığı 27 maçta 8 kere kalesini gole kapatmış ve 19 maçta tam 32 gol yemişti. Oynadığı süre boyunca formsuzluğu ve hatalı goller yediği gözlemlenen Muslera için ufukta ayrılık vakti olabilir.

Yabancı Sınırı Kulüpleri Zorluyor

TFF geçtiğimiz yıl aldığı karar ile kademeli olarak yabancı oyuncu sınırlamasına gidilmesine karar verilmişti. Gelecek yıl aynı anda 5 yerli futbolcuyu saha içerisinde oynatmayı zorunlu kılan bu kural TFF tarafından yabancı kısıtlaması değil 'Yerli Oyuncu Oynatma' zorunluluğu olarak görülüyor. Uygulamanın amacı Türk futbolcusuna değeri artırmak ve yerli futbolcu gelişimini hızlandırmak olduğu iddia ediliyor... 

Sözleşme Askıya Alınamadı!

2022 yılının Mart ayında yeşil sahalara dönmesi beklenen Muslera’nın hem ilerlemiş yaşı hem de bu sezonki formsuzluğu göz önüne alınarak sözleşmesinin 6 aylığına askıya alınması gündeme geldi. Ancak kulübün önüne bu kez "yabancı statüsü" geldi.

Muslera'nın Sözleşmesi Fesih Edilebilir!

Galatasaray'ın bölgesel anlamda bazı oyuncularının potansiyelini göstermesi ile birlikte kimi bölge için ise ciddi takviyelere ihtiyaç duyduğu gözlemleniyor. Bu bölgelere yabancı potansiyelli gençleri takviye edebilmek adına yabancı kuralına uyabilmek adına Muslera ile sözleşmesinin anlaşmalı yolla fesih yoluna gitmeyi deneyeceği iddia edildi. 

GSRAY GALATASARAY SPORTIF SINAI VE TICARI YATIRIMLAR A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 8.93
Satış 0
Değişim 0.81%
Son Değer 8.93
En yüksek 8.93
En düşük 8.03
Haftalık Değişim 29.6081%
Aylık Değişim 32.6894%
Yıllık Değişim 41.746%
Etiketler