GAL token sayesinde Galatasaray'ın kasasına 100 milyon TL girdi

Galatasaray, GAL token’ın bir sezonda 100 milyon TL’nin üzerinde gelir sağladığını KAP ile bildirdi.

GAL token sayesinde Galatasaray'ın kasasına 100 milyon TL girdi

Galatasaray, GAL token’ın bir sezonda 100 milyon TL’nin üzerinde gelir ürettiğini KAP ile bildirdi.

Galatasaray kulübü, internet sitesinden yapılan resmi açıklamaya göre 2021 yılının ilk çeyrek bilanço açıklamasının hemen ardından GAL tokenin gösterdiği performasla dijital para piyasasına ambargo koydu. Öncelikli olarak Chiliz.net sitesinde listelenen GAL token, arından Türk borsalarında listelenmeye başladı önce OKEx daha sonra Paribu piyasalarında yatırımcılara sunuldu. Mayıs ayının ikinci haftasında 24 saat içinde 220 milyon dolar hacime ulaşan GAL token fan tokenler arasında rekoru elinde bulunduruyor.

Uluslararası Piyasada GAL Çılgınlığı

GAL tokenin ilk sezonunda 100 milyon TL'den daha fazla getirisi olduğunun altı kulüp tarafından bildirildi.

GAL tokene yurt dışından ilgi çok yoğundu özellikle Polonya, Fransa, İtalya, Almanya ve Japonya'dan alıcı buldu. Yabancı borsalarında bu ilgisiyle birlikte bu 100 milyon TL getiri sağlandığı yazdı.

10 Milyon parçalık arz yapılan GAL token'ı geçtiğimiz Şubat ayında 10 TL fiyatla gerçekleşti. Fiyat, 15 Mayıs 2021 günü, şampiyonluğun belirlendiği gün maçtan hemen önce 300 TL'yi gördü .

GAL token sahibi olan yatırımcılar kulüp içinde söz sahibi olabiliyor sahip oldukları coinlerle oylamalara katılabiliyor, sahaya çıkış marşını belirleyebiliyor, soyunma odasının kapısının tasırımına kadar karar vermeye imkan sağlıyor ve  gelecekte forma satışı, VIP maç bileti müze gezisi ve Galatasaray kulübüne ayrıcalıklı özellikleri kullanabilmek için de kullanılacağı açıklandı.

BirBorsa / Cem Arslan

Etiketler