Fitch, Türkiye'nin kredi notunu ve görünümünü teyit etti

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu BB-, görünümünü ise durağan olarak teyit etti.

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu ve görünümünü teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu 'BB-', görünümünü ise 'durağan' olarak teyit ettiğini bildirdi.

Fitch Ratings, 19 Şubat 2021 tarihinde yaptığı değerlendirmede Türkiye'nin kredi notunu yine 'BB-' olarak teyit etmiş, görünümünü ise 'negatif'ten 'durağan'a güncellemişti.

Fitch Ratings'ten yapılan açıklamada şunlar aktarıldı:

''Türkiye'nin notu, yüksek finansman gereksinimlerini, jeopolitik riskler tarafında zayıf para politikasını yüksek enflasyonu ve düşük dış likiditeyi yansıtıyor.

Durağan Görünüm, enflasyona bağlı belirsizliği, merkez bankası bağımsızlığının olmamasını ve 2023'e kadar yapılacak genel seçimler öncesindeki istikrarın bozulma potansiyelini yansıtmaktadır.

Siyasi kaygılar, yükselen enflasyona rağmen (Temmuz ayında yıllık yüze 18,95) merkez bankasının politika faizini artırma kabiliyetini sınırlandırıyor. Olumlu baz etkisi ve yavaşlayan iç talep nedeniyle enflasyonun 2021 sonunda yüzde 16,9'a gerilemesini bekliyoruz. İkincisi, kısmi olarak daha sıkı finansal koşullar, 2020 kredi teşvikinin aşamalı olarak kaldırılması ve bireysel kredi büyümesini hedefleyen tedbirlerin uygulamaya konulması nedeniyle kredi büyümesindeki belirgin yavaşlamadan kaynaklanacak.

Yüksek devir etkisi (özellikle 1Ç21'deki güçlü performansın ardından) ve ekonomik aktivitedeki direncin devam etmesi nedeniyle büyüme tahminimizi haziran ayındaki yüzde 6,3'ten 2021'de yüzde 7,9'a revize ettik.''

Etiketler