Fitch Ratings'ten enflasyon değerlendirmesi!

Fitch'e göre, enflasyonun ülkelerin kredi notlarına etkisi faiz oranlarına bağlı...

Fitch Ratings'ten enflasyon değerlendirmesi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, enflasyon trendleri ve faiz oranlarıyla kurlara bağlı risklerin ülkelerin kredi notları üzerinde direkt olarak etki edebileceğini açıkladı.

Enflasyonun borç/GSYH oranlarını nasıl etkileyeceğinin hükümetlerin borç sürdürülebilirlikleri için kritik bir soru olduğunu aktaran Fitch, Kovid-19 pandemisinin sonucu olarak artan global kamu borç oranlarının, ülkelerin kredibilitelerini faiz oranlarında değişimlere giderek daha da hassas duruma getirdiğini belirtti.

Baz etkilerinin, daha yüksek emtia fiyatlarının, sektörlerin tekrar açılmalarının kendine özel etkilerinin, salgınla ilgili arz taraflı bozulmaların pek çok ülkede yüksek enflasyona katkıda bulunmakta olduklarını söyleyen Fitch, ''Bunun yanında merkez bankalarının birçoğu enflasyonda artışın geçici olacağını, finansal şartları sıkılaştırmak için şu anın doğru zaman olmadığını düşünüyor.'' dedi.

''Uzun vadeli faiz oranları, mali sonuçlar ve borç devamlılığı için politika faizlerinden daha önemli.'' yorumunu yapan Fitch, tahvil piyasalarının enflasyon hakkında merkez bankaları ile görüş ayrılığı yaşadıklarına ilişkin ikna edici bir ispat bulunmadığını belitti.

ABD'de enflasyon ve tahvil getirilerinin orta vadede yükseleceğine inanan Fitch, ABD'de enflasyon 2023 yılı sonunda yüzde 2,5 ve 10 yıl vadeli Hazine kağıdı getirisinin yüzde 2,3 olacağını öngördüklerini açıkladı.

"Global getirilerin ABD getirilerindeki yükselişi takip etmelerini bekliyoruz."

Fitch'e göre Japonya, ülkelere özel faktörlere bağlı olarak düşük getirilerin devam edebileceğini gösterdi.

Etiketler