Fitch Rating, Türk bankaları için kredi notlarını teyit etti

Fitch; Vakıfbank, Akbank, Garanti Bankası ve Ziraat Bankası'nın notlarını teyit etti, Halkbank'ı negatif izlemede tutmayı sürdürdü.

Fitch Rating, Türk bankaları için kredi notlarını teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Rating, Türk bankaları için kredi notlarını teyit etti. Halkbank'ı negatif izlemede tutmayı sürdürdü.

Vakıfbank, Akbank, Garanti Bankası ve Ziraat Bankası'nın yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notlarını "negatif" görünüm ile B+ olarak teyit eden Fitch, finansal kapasite notlarını da 'b+' olarak yineledi.

Fitch Ratings, Halkbank'ın 'B' olan yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu ve 'b' olan finansal kapasite notunu ise negatif izlemede tutmaya devam ettiğini bildirdi.

Notların negatif izlemede tutulmasının, Halkbank'ın ABD'de devam eden yasal süreçte bir ceza veya başka cezalandırıcı tedbirler ile karşı karşıya kalması ve böyle bir cezalandırma durumunda Türk yetkililerden yeterli ve zamanında destek alıp alamayacağı konusunda belirsizliği yansıttığı vurgulandı.

Fitch, Halkbank'ın notlarını, ABD'de yasal sürecin uzaması halinde 6 ay daha negatif izlemede tutabileceğini de belirtti.

Etiketler