Büyük Fintech firması FIS, kurumlara DeFi ve kripto getirmek için Fireblocks ile ortak oldu

İki şirket, dijital varlık platformu Fireblocks'un, merkezi olmayan finans ( DeFi ) ve kripto ticareti ve stake etme dünyasından müşteri tabanına bir dizi yeni kurumsal düzeyde çözüm getirmek için ABD merkezli halka açık fintech firması FIS ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

Büyük Fintech firması FIS, kurumlara DeFi ve kripto getirmek için Fireblocks ile ortak oldu

Duyuru, yeni ortaklık sayesinde finansal piyasalarda hem alıcı hem de satış tarafında çalışan kurumların artık büyük kripto alım satım merkezlerine, likidite sağlayıcılarına, borç verme masalarına ve DeFi uygulamalarına erişebileceğini söyledi.

FIS Sermaye Piyasaları Başkanı Nasser Khodri, "Bu heyecan verici yeni anlaşma, küresel müşteri tabanımız için dijital varlık yeteneklerimizi büyütmeye yatırım yapma taahhüdümüzün bir kanıtıdır" diye belirtti.

Bu arada, Fireblocks CEO'su Michael Shaulov'a göre, FIS ile ortaklık “geleneksel varlıklarda neredeyse her tür alım tarafı, satış tarafı ve kurumsal kuruma” kripto fırsatları getirecek.

“Birlikte, mevcut ve potansiyel FIS müşterilerinin dijital varlık operasyonlarına dahil olmaları ve bu hızlı büyüyen pazarlardan yararlanmaya başlamaları için hızlı bir yol sağlayacağız” dedi.

Bugünkü duyuru, bu ayın başlarında FIS'in ödeme işleme birimi WorldPay'in, tüccarların Circle'ın stabilcoin USDC'sini kabul etmelerini sağlamak için başka bir büyük kripto şirketi Circle ile birlikte çalıştığı haberini takip ediyor.

Büyük Fintech firması FIS, kurumlara DeFi ve kripto getirmek için Fireblocks ile ortak oldu - Resim : 1

FIS tarafından yapılan bir duyuruda, “Şirketler artık yalnızca fiat ekosistemi sunan ödeme hizmeti sağlayıcıları tarafından kısıtlanmayacak ve bunun yerine sabit paraları hızlı ve verimli bir şekilde doğrudan almak, tutmak ve aktarmak için yenilikçi bir kripto ödeme raylarının benimsenmesinden yararlanabilecek” dedi.

FIS (Fidelity National Information Services), dünya çapındaki tüccarlar, bankalar ve finansal piyasa şirketleri için önemli bir teknoloji çözümleri sağlayıcısıdır. Şirket, hisselerinin yıl başından bu yana yaklaşık %7 düştüğü New York Menkul Kıymetler Borsası'nda halka açık.

Alış 63648.19
Satış 63648.2
Değişim 0%
Son Değer 63648.19
En yüksek 64117.09
En düşük 60803.35
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler
Yorumlar