Fırıncı Rekabeti Ekmeğin Fiyatını Düşürüyor!

Ekmek fiyatlarına yapılan zamların ardından ekmek fiyatları bazı bölgelerde 2 lira 25 kuruşa kadar yükselmişti. Fırıncılar arasındaki rekabet ekmek fiyatlarının düşmesine yol açıyor. Bu durumdan en kârlı çıkan ise vatandaş olmuş gibi duruyor.

Fırıncı Rekabeti Ekmeğin Fiyatını Düşürüyor!

Osmancık'ta 2021 Aralık ayının ilk haftası girdi maliyetlerindeki yükselmeler nedeniyle 75 kuruşluk artışla 2 lira 25 kuruştan satışa satışa çıkarılan 200 gram somun ekmek, fırıncılar arasındaki rekabet sebebiyle pek çok fırında eski tarife olan 1 lira 50 kuruşa geri çekildi. Hatta bazı fırıncılar eski tarifenin bile altında olan 1 lira 25 kuruştan satmaya başladı.

Simit Fiyatları da Düştü

Fırıncılar arasındaki rekabetin giderek kızışması sonucunda 200 gram ekmek, 1 lira 25 kuruş, 1 lira 50 kuruş ve 2 liradan satışa sunulurken yine 2021 Aralık ayında 2 lira 50 kuruştan satışa çıkarılan simit, yaşanan yoğun rekabet sebebiyle 50 kuruş indirimle 2 liraya kadar çekilmiş durumda.

Ekmek fiyatlarında yaşanan zammın açıklaması olarak girdi fiyatlarının çok yükselmesine bağlayan fırıncılar, ekmek fiyatlarındaki kârın neredeyse tamamen ortadan kaybolduğunu, fırıncılar odasının konuya el atması gerektiğini düşünüyor. Un fiyatlarındaki artış, fırıncıların maliyetini giderek daha da yukarı çekiyor. Dolarda yaşanan düşüşün ardından bir miktar indirim yapılmış bu da fırıncıların kendi aralarında rekabet etmesine olanak tanıdı. 

Ekmek fiyatları il il farklılıklar gösterse bile, un fiyatlarındaki düşüş direkt olarak ekmeğe yansımaya başlamış gibi görünüyor.

Etiketler