Filecoin (FIL Coin)

Filecoin (FIL): merkezi olmayan veri depolama için kripto para birimi. Filecoin (FIL Coin) FIL Coin Yorum

Filecoin (FIL Coin)

Çin'in çok popüler ticaret hacimleri üzerinde OKEx ve Huobi , Filecoin 233 dolar civarında seyir ederken, piyasa değeri bakımından piyasadaki ilk 15 kripto listesine girdi. Fiyatı şu anda 130 dolar civarında ancak ana ağının bir yıldan az bir süredir var olduğu göz önüne alındığında ilerlemesi etkileyici kalıyor.

Filecoin başarısını, Winklevoss kardeşler gibi sektörde sahip olduğu birçok desteğe borçlu olabilir: Tyler Winklevoss, bir tweet ile token hakkında özellikle gurur verici bir açıklama yaptı. Filecoin aynı zamanda Grayscale'in piyasadaki keskin yükselişine katkıda bulunan yeni "tröstler" e dahil olan kripto para birimlerinden biridir. Filecoin, reklam etkilerinin ötesinde, Amazon Web Services ve Google Drive gibi devlerle rekabet etme potansiyeline gerçekten sahip mi?

 Projenin tanımı,

Filecoin, blockchain kullanımının açık görünmediği bir sektörde konumlandırılmıştır: veri depolama. Şu anda, depolamaya halk tarafından iyi bilinen büyük Amerikan isimleri hakimdir: Amazon, Apple, Facebook, Oracle ... Ancak 2012'de Dropbox'ın gösterdiği gibi veri korsanlığı mümkün olmaya devam ediyor ve bu riskler büyük ölçüde merkezileştirme ile bağlantılı. Bir operatöre saldırmak (nispeten) kolaydır ve binlerce operatörün bulunduğu bir ağa saldırmak daha zordur. Filecoin, geleneksel çevrim içi depolama protokollerine bir alternatif sunar: kullanıcılarına eşler arası bir depolama sistemi sunan blok zinciri tabanlı bir platformdur. Kurucusu Juan Benet'e göre,

"Dünyada çok fazla kullanılmayan alan var. Filecoin ile Airbnb'yi karşılaştırabilirsiniz. İnsanların kullanılmayan odaları vardı; Aibnb bunun için bir pazar geliştirdi."

Filecoin'in özellikleri Juan Benet tarafından yayınlanan bir beyaz bültende açıklandı. Filecoin ağı, Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir şirket olan Protocol Labs tarafından geliştirilmiştir. Filecoin, 2017 yılında şirketi 250 milyon dolar toplayan bir ICO başlattı.

Protokol işlemi,
Ağ, 2 milyarlık bir arzı olan kendi yerel belirteci olan Filecoin'e (FIL) sahiptir. FIL belirteci hem bir yönetim belirteci hem de bir yardımcı program belirtecidir. Ağ üzerinde çalışmak için, reşit olmayanların FIL “staking” ile ilerlemesi gerekir. Bu ağ madencileri üç farklı kategoriye ait olabilir:

- Adlarından da anlaşılacağı üzere verilerin depolanmasından sorumlu olan storage miners “depolama madencileri”;

- Retrieval miners(kurtarma madencileri), veri kurtarma işlemleriyle kim ilgilenir;

- Repair miners(tamir madencileri), bu son kategori henüz uygulanmadı.

Filecoin, iş kanıtı algoritmasının bir varyasyonuna dayanan iki fikir birliği algoritmasına sahiptir. Bu iki mekanizma, bir madencinin belirli bir zaman aralığında veri depolama işlemleri gerçekleştirdiğini kanıtlamayı mümkün kılar: bunlar "çoğaltma kanıtı" ve "uzay zamanı kanıtı" dır.

Filecoin ağı ayrıca Ethereum ile uyumlu hale getiren bir özelliğe sahiptir, bu nedenle kullanıcıların depolama hizmetleri etrafındaki koşulları belirlemeyi mümkün kılan akıllı sözleşmeler uygulamasına olanak tanır.
Ana ağ Ekim 2020'de dağıtıldı ve FIL belirteci sektördeki borsaların (Binance, Coinbase, Huobi, vb.) Büyük çoğunluğunda mevcut.

Etiketler