Filecoin Nedir? Filecoin Geleceği

Filecoin, insanlığın en önemli bilgilerini saklamayı amaç edinmiş merkeziyetsiz bir depolama sistemidir. Ayrıca kullanıcıların depolamayı paylaşmasına izin vermek için blok zincir teknolojisini kullanan merkezi olmayan bir dijital depolama ağıdır.

Filecoin Nedir? Filecoin Geleceği

Filecoin nedir?

Filecoin, yatırımcıların sıkça merak ettiği bir kripto para birimidir. Filecoin, verilerin depolanmasını ve erişimini kolaylaştırmak amacıyla tasarlanmış bir kripto para birimidir. Bitcoin ve Ethereum gibi, aynı temel prensipler üzerine kurulmuş bir blockchain ağıdır ve içerik paylaşımı ile depolama endüstrisindeki kullanıcılar için çeşitli kullanım fırsatları sunar. Ayrıca, müşterileri depolama madencileriyle bir araya getiren bir depolama pazarını destekler. Bu iki pazardan gelen bilgi ve veriler, blockchain üzerinde güvenli bir şekilde depolanır. Bir müşteri, ihtiyaç duyduğu verilere erişmek için teklifler verebilir ve bunları madencilik ağına iletebilir. Depolama madencileri, depolamak istedikleri verilerin kopya sayısını da belirleyebilirler. Bir anlaşma gerçekleştiğinde, bu bilgiler blockchain üzerinde kaydedilir. Filecoin, veri depolama ve paylaşım süreçlerini daha güvenli ve verimli hale getirerek bu alandaki büyük bir potansiyele sahiptir.

 Filecoin ağı "Filecoin" olarak adlandırılan FIL adlı yerel bir yönetişim belirteci kullanır. Bu merkezi olmayan ağ merkezi olmadığı için kullanıcılara gücü geri verir. Bu sansür ve diğer gölgeli faaliyetlerin gerçekleşmesini zorlaştırmaktadır. Merkezi olmayan doğasının yanı sıra Filecoin sistemi aynı zamanda birden fazla kullanıcının aynı dosyaya erişmesini sağlama avantajına da sahiptir. Bunun avantajı verilerin saklanma biçiminde bir fark yaratabilmesi ve veriler birden fazla sağlayıcı arasında dağıtılırsa her zaman güvenli olmasıdır.

filecoin nedir

Filecoin network

Filecoin ağı kullanıcıların FIL jetonlarıyla ödüllendirildiği açık kaynaklı bir bulut depolama pazarıdır. Bu merkezi olmayan ağ merkezi otoritelerden bağımsız olarak çalışır ve sansüre karşı dayanıklıdır. Kayda değer bir kullanım örneği Protocol Labs'ın IPFS çözümünü kullanan Wikipedia'nın Mirror Sitesi'dir. Bu sansür uygulanan ülkelerin vatandaşlarının Wikipedia'ya erişmesine izin verir. Filecoin için bir başka ilginç kullanım örneği de "Fotoğrafik Güven Arşivi"dir.

Filecoin projesi

Filecoin projesi 2017 yılındaki ilk token arzı (ICO) ile sürece başlamıştır. Filecoin kimin? Sorusu da sıkça gündeme gelmektedir. Filecoin projesi Interplanetary File System projesinin sahibi Juan Benet tarafından geliştirilmiştir. Özetlemek gerekirse Filecoin protokolü Juan Benet tarafından Mayıs 2014'te YCombinator S14 programının bir parçası olarak oluşturuldu. FIL protokolünün ilk sürümü 15 Temmuz 2014'te yayınlandı ve yeni sürüm 2017 yılının ilk çeyreğinde güncellenmiştir. Protokol Bitcoin ağının bir evrimidir ve Replikasyon Kanıtı (PoR) algoritmasını icat ederek ve replikasyon kanıtı kavramını tanıtmıştır.

Filecoin kurucusu Juan Benet Stanford Üniversitesi'nde eğitim görmüştür ve Protocol Labs'ın kurucu ortağıdır. Ayrıca Y Combinator'a katılmış ve daha sonra BitTorrent Labs adlı kendi şirketini kurmuştur. Merkezi olmayan ağı merkezileşme sorunlarından muzdarip Amazon Web Services ve Cloudflare gibi bulut depolama hizmetlerine daha uygun bir alternatif haline getirmeyi umuyor.

filecoin geleceği

Filecoin yorum

Birçok kişi Filecoin yorum kapsamında ne olduğunu merak etmiştir ve bu sorunun cevabı karmaşık değildir. Kullanıcıların depolama alanını paylaşmasını sağlayan merkezi olmayan bir kripto para birimidir. Avantajları ademi merkeziyetçilik ve mahremiyeti içermektedir. Kullanıcıların ana bilgisayarları tarafından saldırıya uğrama riski olmadan dosyalarını depolamak için doğru sağlayıcıyı seçmelerine olanak tanır. Bu teknoloji aynı zamanda tüketicilerin yüksek isteğe bağlı depolama oranları ödemek zorunda kalmadan büyük dosyaları depolamasına yardımcı olur.

Filecoin dosyaları şifreleyerek ve bunları bölümlere ayırarak çalışır. Segmentler daha sonra ağdaki noktalara gönderilir. Blok zinciri her bölümün ve özel anahtarın konumlarını kaydeder ve yalnızca dosyanın sahibi dosyanın kilidini açabilir. Sonuç olarak kimse ona erişememektedir.

filecoin yorum

Filecoin geleceği

Filecoin geleceği kapsamında belirtilmesi gerekmektedir ki Filecoin gelişmekte olan bir dijital varlıktır. Kullanıcıların dünyadaki diğer kullanıcılarla veri depolamasını ve paylaşmasını sağlayacaktır. Proje insanların verilerinin değerini artırarak bunu yapmalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Geleceği çok umut verici ve verilerin depolanma biçiminde devrim yaratacak gibi görünüyor. İşletmelerin işlerini yürütmelerine ve verimliliği artırmalarına olanak tanıyacaktır.

Filecoin hangi borsada bulunur?

Kripto para birimi olarak da adlandırabileceğimiz Filecoin Binance olmak üzere Bitfinex gibi diğer büyük borsalardan alınıp satılabilmektedir.

Filecoin grafik

Filecoin grafik başlığı adı altında 1 aylık Filecoin grafiğini bu şekilde inceleyebiliriz.

filecoin grafik

Filecoin hedef fiyatı

Filecoin hedef fiyatı olumlu izlenimlere cevap verse de çeşitli riskleri de barındırmaktadır. 50 dolar seviyelerine ulaşacağı öngörülen kripto para birimi belirsizliklerle birlikte farklılıklar yaratması da mümkün olabilir.

Filecoin ne kadar?

Filecoin alınır mı sorusunu cevaplamamızı sağlayan bilgiler aşağıda belirtilmektedir.

Filecoin kaç dolar?

Filecoin kaç dolar sorusunun yanıtı 1 Filecoin dolar bazında 35,9 dolar olarak belirtilebilir.

Filecoin kaç TL?

Filecoin kaç TL sorusunun yanıtı 1 Filecoin TL bazında 591 TL olarak belirtilebilir.

Filecoin değerleri nelerdir?

Piyasa Değeri: 5,02B Dolar

Hacim: 466,21M Dolar

İçerik yatırım tavsiyesi değildir.