Fed/George: Fed'in varlık alımlarını tartışmaya başlaması gerekecek

Kansas Fed başkanı George, Fed'in belli bir noktadan sonra varlık alımlarını tartışmaya başlamasına ihtiyaç duyulacağını söyledi.

Fed/George: Fed'in varlık alımlarını tartışmaya başlaması gerekecek

Kansas City Fed başkanı Esther George, Fed'in aylık 120 milyar dolar tutarında varlık alımının uzun vadeli faiz oranlarını düşük tutarak ekonomiye yardım etmeye devam ettiğini, ancak bir noktada bankanın varlık alımlarını ne zaman azaltılması gerektiğini tartışmalarının gerekeceğini söyledi.

"Fedaral Açık Piyasa Komitesi'nin varlık alım enstrümanının bizim faiz politikamızla ilişkili olarak nasıl çalıştığını bir noktada konuşması gerekecek." diye konuşan George, bu noktaya yaklaşılmakta olduğu yönündeki sorulara ise doğrudan bir yanıt vermedi. "Ekonomi iyileşmeye devam ediyor. Varlık alımlarını azaltmak konusunda konuşmanın önemli olacağı bir zaman gelecek." ifadeleri kullandı.

Pandemi sonrası dönem için para politikasına "katı" bir yaklaşıma karşı olduğunu da dile getiren George, salgın sonrasında enflasyon ve istihdam dinamiklerinin son birkaç yıldır görülenden farklı gelişebileceğini vurguladı.

Ancak George, politika değişikliğine hazır olup olmadığı veya tahvil alımlarının ne zaman azaltılacağını tartışmaya açık olup olmadığı konularında kesin ifadeler kullanmadı.

George, "Ekonominin yapısı zaman içinde değişiyor ve politika reaksiyonlarının katı formüllerine bağlı kalmak yerine yeni şartlara uyum sağlamak önemli olacak." dedi.

Etiketler