Fed Yönetim Kurulu üyesi Waller, enflasyonun durumunu değerlendirdi

Fed Yönetim Kurulu üyesi Christopher Waller, ''Eğer enflasyon yıl sonuna kadar yavaşlamaz ise Fed faiz artırımını öne getirebilir.'' dedi.

Fed Yönetim Kurulu üyesi Waller, enflasyonun durumunu değerlendirdi

Fed Yönetim Kurulu üyesi Christopher Waller, yüksek enflasyonun yakın zamanda yavaşlamaya başlamaması durumunda Fed'in faiz artırımı için zamanı öne çekebileceğini söyledi.

Waller, Fed'in kasım ayı FOMC toplantısından sonra varlık alımlarını azaltmaya başlamasını desteklediğini aktardı.

Katıldığı sanal bir etkinlikte konuşan Waller, ''İş gücü piyasasında devam eden iyileşmenin hızı kademeli olabilir ve ben enflasyonun yavaşlamasını bekliyorum. Bu, faiz artırımı için hâlâ zaman olduğunu anlamına geliyor. Ancak, beklenmedik şekilde yüksek enflasyon oranlarının sürmesi durumunda faiz artırımı öne gelebilir.'' ifadelerine yer verdi.

Gelecek birkaç ayın yüksek enflasyon rakamlarının geçici olup olmadığını değerlendirmek için önemli olduğunu belirten Waller, ''Eğer aylık enflasyon rakamları yılın sonuna kadar yüksek devam ederse, daha agresif bir politika cevabı gerekebilir.'' dedi.

Federal Açık Piyasa Komitesinin kasım ayı toplantısının ardından varlık alımlarında azaltıma başlamasını desteklediğini de belirten Waller, varlık alımlarının azaltılmasının önümüzdeki yılın ortasına kadar tamamlanmasını istediğini fakat olası beklenmedik gelişmelerin bu hızı değiştirebileceğine de vurgu yaptı.

Etiketler