Fed varlık fiyatlarındaki risk ve tehlike için uyardı

Fed, varlık piyasalarında bir risk iştahı artışı yaşandığını belirtti ve bu durumun ABD finansal sistemi için kırılganlıklar oluşturduğu konusunda uyardı.

Fed varlık fiyatlarındaki risk ve tehlike için uyardı

Fed, genel olarak varlık piyasalarında bir risk iştahı artışı yaşandığını belirtti ve bu durumun değerlemeleri gerdiği, ABD finansal sistemi için kırılganlıklar oluşturduğu konusunda uyardı.

Fed, yılda iki kez açıkladığı "Finansal İstikrar Raporu"nun Mayıs 2021 tarihli olanını dün yayımladı. Yayımlanan raporda riskli varlıkların fiyatlarının genel olarak yükseldiğine işaret eden Fed Yönetim Kurulu üyesi Laer Brainard, "Yükselen risk iştahı ile ilişkili kırılganlıklar artıyor" ifadelerini kullandı.

Raporda, bazı varlıklar için değerlemelerin tarihsel normlara göre yüksek olduğunu ifade eden Fed, birçok işletme ve hanenin baskı altında kalmaya devam ettiği belirtti. Fed, Kovıd-19 salgınından en çok etkilenen sektörlerde yüksek kredi riskiyle karşı karşıya kalınabileceği uyarısında da bulundu.

Brainard da açıklamasında Archegos Capital Management'te yaşanan gelişmelere dikkat çekti ve bu olayın hedge fonların risklerinin görünürlüklerinin sınırlılığını ortaya koyduğunu ve kullanılmakta olan hedge fon kaldıraç ölçümlerinin önemli riskleri yakalayamıyor olabileceğini hatırlattığını vurguladı.

Etiketler
Fed