Fed varlık alımlarının azaltılmasına ekim ayına kadar başlayabilir

Christopher Waller, Fed'in ekonomiye sağlamış olduğu desteği azaltmaya ekim ayına kadar başlanabileceğini söyledi.

Fed varlık alımlarının azaltılmasına ekim ayına kadar başlayabilir

Fed Yönetim Kurulu üyesi Christopher Waller, Fed'in ekonomiye sağlamış olduğu desteği azaltmaya ekim ayına kadar başlanabileceğini belirtti.

Waller, önümüzdeki iki ayda açıklanacak verilerin istihdamda yeterli, tatmin edici artışa işaret etmeleri durumunda varlık alımlarının azaltılmaya başlanmasına destek vereceğinin altını çizdi.

Gelecek iki ayda istihdam aylık 800 bin - 1 milyon artış görmeyi beklendiğini de aktaran Waller, şu ifadelere yer verdi:

''Eğer istihdam verileri tatmin edici olursa, varlık alımlarının azaltımı konusunda eylül ayında bir açıklama yapmaya hazır olunabileceğini düşünüyorum. Bu, önümüzdeki iki ayda istihdam verilerinin nasıl geleceğine bağlı bir durum. Eğer son raporda olduğu gibi güçlü gelirlerse ihtiyaç duyulan ilerlemeyi gerçekleştirmemiz gerektiği kanaatindeyim. Fed'in tahvil alım programının azaltılmasında yavaş hareket etmek için bir sebebimiz yok. Varlık alımlarının kısa sürede bitirilmesi, ihtiyaç olduğu takdirde Fed'e faiz oranlarını artırmaya gelecek yıl başlama kabiliyeti kazandırır.''

Waller, istihdam artışlarının tatmin edici seviyede gelmemesi durumunda varlık alımlarının azaltılmasının iki ay ötelenebileceğini de belirtti.

Etiketler