Fed, dijital dolar için çalışmalarına hız verdi!

Fed Yönetim Kurulu üyesi Brainard, bankanın dijital dolara ilişkin araştırmalarını ve çabalarını hızlandırmakta olduğunu söyledi.

Fed, dijital dolar için çalışmalarına hız verdi!

Fed Yönetim Kurulu üyesi Lael Brainard, bankanın dijital dolara yönelik araştırmalarını artırdığını ve çalışmalarına hız verdiğini bildirdi.

Piyasada dijital paralara yönelik artan talebe dikkat çeken yönetici, "Dünyanın en fazla kullanılan rezerv parasına sahip olan ABD'nin, sürecin gerisinde kalması beklenemez." dedi.

Özel sektör dijital paralarının ödeme sistemleri açısından bölünmelere yol açabileceğini aktaran Brainard, "Aynı zamanda bu paralarda her zaman işletme riskleri olur. Kamu dijital paraları kadar güvenli olamazlar." ifadelerini kullandı.

Bostic: Bir şeyleri Wall Street istiyor diye yapmıyoruz, ekonomi için en iyisi olduğu için yapıyoruz

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, istihdam yaratımı için gösterdikleri çabanın Wall Street'in de faydasına olduğunu, ancak bu adımları Wall Street istiyor diye değil, ekonomi için en iyisi olduğuna inandıkları için attıklarını söyledi.

Bostic, "İstihdam tarafından başarılı olmak, servet tarafında da başarılı olmak demek. Biri olmadan diğerini yapamazsınız." diye konuştu.

Fed olarak odak noktalarının mümkün olduğu kadar çok insana bir iş sağlamak olduğunu ifade eden Bostic, "Wall Street'in istediğini yapmadım. Ekonomi için en iyisi ne ise onu yaptım." dedi.

Etiketler