Fed başkanlarından enflasyon ve faiz oranlarına yönelik açıklamalar

Fed başkanları Barkin ve Harker, enflasyon ve faiz oranlarına ilişkin açıklamalarda bulundular.

Fed başkanlarından enflasyon ve faiz oranlarına yönelik açıklamalar

Barkin: Faiz artırımından önce varlık alımlarının azaltılması yoluna gidilecek

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, Fed faiz oranlarının enflasyon üzerinde gerçek bir etki yarattığına inandığını söyledi. Barkin, faiz oranları yükseltilmeden önce varlık alımlarının azaltılmasını beklediğini de ifade etti.

Barkin, tahvil alımlarının azaltılmasının, ancak ekonomide toparlanma finansal hedeflere yaklaştığında başlayabileceğini de belirtti.

ABD'de iş gücünün niteliklerinin istihdam edilmek için aranan nitelikler ile eşleşmemesi riski bulunduğunu da belirten Barkin, sağlanan destek ödemelerinin insanları işe geri dönmeye heveslendirmediğini, emekli olanların sayısının artmakta olduğunu da vurguladı.

Harker: Fed ekonomiye desteğini henüz geri çekmeyecek

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, ABD ekonomisinin artan aşılamanın ve güçlü mali yardımın ardından bu yıl yüzde 5-6 büyüyebileceğini, ancak Fed'in ekonomiye verdiği desteği henüz geri çekmeyeceğini söyledi.

Delaware Eyaleti Ticaret Odası'nda konuşan Harker, "Şu an için, Fed politikası sabit tutulacak. Ekonomik durum iyileşiyor, ancak toparlanma hala erken bir aşamada, verdiğimiz desteği geri çekmek için henüz bir neden yok." dedi.

Bazı ekonomist ve politikacıların endişelerine rağmen enflasyonun ekonomi iyileştikçe daha yukarı gidebileceğini belirten Harker, Fed'in enflasyonun yüzde 2 hedefinin üzerine çıkmasını istediğini vurguladı.

Harker, "Enflasyonun kontrolden çıktığını görmüyoruz, eğer çıkar ise, buna göre hareket ederiz." diye konuştu.

Fed, 14 Nisan-13 Mayıs dönemi varlık alım takvimini yayınladı

Fed, 14 Nisan-13 Mayıs dönemi için varlık alım takvimini açıkladı. Hazine aylık varlık miktarını 80 milyar dolar olarak korudu.

Piyasa katılımcıları, New York Fed Başkan Yardımcısı Lorie Logan'ın geçtiğimiz hafta yaptığı Fed'in varlık alımlarında teknik ayarlamalar yapabileceği yönündeki açıklamaları sonrasında varlık alım miktarının değiştirilmesini bekliyorlardı.

TD Securities analistleri, "Logan bize değişikliklerin gelmekte olduğunu söylemeye çalışıyor, bu değişiklikler önümüzdeki birkaç ay içinde olabilir." değerlendirmesini yaptılar.

Etiketler