Fed başkanlarından ABD ekonomisine ilişkin önemli açıklamalar

Fed başkanları Barkin, Williams ve Bostic ABD ekonomisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Fed başkanlarından ABD ekonomisine ilişkin önemli açıklamalar

Barkin: Hanehalkının salgın sırasında oluşturduğu birikimler, 2022 ve 2023'te de büyümeye yardım edecek


Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, ABD ekonomisini bu yıl güçlü bir büyüme göstermesini beklediğini ortaya koyarken, hanehalklarının KOVID-19 salgını sürecinde yaptıkları tasarrufların 2022 ve 2023 yıllarında da büyümenin ateşlenmesine yardım edeceğini savundu.

Katıldığı bir etkinlikte konuşan Barkin, "İnsanların ceplerinde çok fazla para var. Aşılama hızlandıkça ve insanlar akşam yemeğe çıkma, uçağa binme konusunda kendilerini daha rahat hissettikçe bu paranın daha büyük kısmını harcayacaklar. Ancak bu paranın tamamının bu yıl harcanması mümkün değil." dedi.

Williams: Tüm ekonomi için iyimserim


New York Fed Başkanı John Williams, tüm ekonomi için iyimser olduğunu söyledi. New York Fed ve ARPP tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Williams, "Daha fazla Amerikalı aşılandıkça ve hanehalkları ile işletmeler mali destekten yararlandıkça ABD ekonomisi hakkında iyimser olmak için nedenler var." diye konuştu.

Fed'in uyguladığı düşük faiz politikasının borçlanma maliyetlerini aşağı çektiğine işaret eden Williams, bunun ekonominin toparlanmasına yardım edeceğini belirtirken, hanehalkları ve küçük işletmelere yardımı içeren mali desteğin de toparlanma için önemli olduğunu vurguladı.

Bostic: Yaz aylarında milyonlarca kişinin yeniden istihdam edildiklerini görebiliriz

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, cari trdendlerin devam etmesi ve koronavirüse karşı aşılamanın ilerlemesi halinde önümüzdeki yaz milyonlarca Amerikalının yeniden istihdam edildiklerinin görülebileceğini söyledi.

Atlanda Dünya İşleri Konseyi'nde konuşan Bostic, "Önümüzdeki yaz, çok gülü bir toparmana görmemezi yol açabilecek, bir aktivite ve performans patlaması görebiliriz. Yaz boyunca ayda bir milyon yeni istihdam standart hale gelebilir." dedi.

ABD'de Mart ayı tarım dışı istihdam verisi Cuma günü açıklanacak. Ekonomistler istihdamda 650 bin artış bekliyorlar ve işsizlik oranının yüzde 6'ya gerileceğini öngörüyorlar.

Etiketler