FED, altın ile ilgili karışık faiz sinyalleri veriyor

Altın yatırımcıların Fed yetkililerinin Eylül ayına dair, karışık mesajlar vermesini yaklaşık beş haftadır ilk defa haftayı düşüş ile sonlandırdı.

FED, altın ile ilgili karışık faiz sinyalleri veriyor

Altın yatırımcıların Fed'in bir sonraki faiz kararı ile ilgili karışık sinyaller vermesini incelemesiyle yaklaşık son beş haftada ilk kez haftalık değer kaybına hazırlanıyor.

Spot altın, Fed'in daha yumuşak faiz yükselişine geçme tartışmalarıyla birlikte üç haftanın en düşük seviyesine geriledi. Spot altının onsu haftanın son işlem gününde 1.752 doların altını test etti.

FED, altın ile ilgili karışık faiz sinyalleri veriyor - Resim : 1

Faiz artışına ilişin farklı görüşler belirten yetkililerinde St. Louis Fed Başkanı James Bullard yine 75 baz puanlık bir artış yapılması çağrısı yaparken Kansas City Fed Başkanı Esther George epeyce dikkatli bir mesaj vererek artışın gerekliliğinin kuvvetli olduğunu fakat artış hızının münazaraya açık olduğunu ifade etti.

Bullard Wall Street Journal'a verdiği röportajda tekrar büyük bir faiz artşının yapılmasından yana olduğunu söyleyerek, 'Enflayon üzerinde kayda değer şekilde aşağı yönlü baskı kuracak politika faizi seviyesine hızla hareket etmeliyiz' ifadelerini belirtti.

George ise daha güvercin bir ton seçerek çoğunlukla politika kararlarının etkilerini gecikmeli olarak hissedildiğini ve bir süre etkilerin takip edilmesi gerektiğini belirtti. Minnepolis  Fed Başkanı Neel Kashkari ise konuyla ilgili, '' Şu anda bir enflasyon problemimiz var ve Fed bu sorunla acilen ilgilenmeli' diyerek sözlerini noktaladı.

Fed'in faiz ihtimalleri açık

Fed Temmuz toplantısı tutanakları çarşamba günü yayımlandı. Devamlı artış gösteren faiz hızının düşürülmesi konusunda ise yetkililer aynı düşüncede olduklarını belirtti. Bu yaşanan durum ise 20-21 Eylülde gerçekleşmesi beklenen toplantıda yatırımcıların, faiz artış fiyatlamalarını 50 veya 75 olarak değiştirmelerine sebep olmuştur.

Son verilere bakıldığında işsizlik başvurularının önceki verilere oranla düşüş göstermesi, ABD'nin hala sağlıklı bir iş gücü piyasası olduğuna işarettir. Eylül toplantısında ise bu durum alınacak faiz kararını tetikleyebilir. İstihdam ve enflasyon verileri sebebi ile Fed'in agresif faizi artışlarına devam etme olasılığını açık bırakıyor.

XAU/TRL Altın Ons Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 76878.44
Satış 76954.8
Değişim 341.7399%
Son Değer 76916.62
En yüksek 77148.01
En düşük 76514.12
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler
Fed