Faydası saymakla bitmez! Fiyatı dudak uçuklatıyor: 1 gramı 10 bin dolar…

Fayda sağlayan tüm her şeyin fiyatı pahalı olmak zorunda mı diye sorabilirsiniz. Ama öyle bir şey var ki faydası saymakla bitmiyor. Fakat fiyatı da dudak uçuklatıyor.

Faydası saymakla bitmez! Fiyatı dudak uçuklatıyor: 1 gramı 10 bin dolar…

Mardin’de yaşamını sürdüren Sezgin Oral tarafından bir akrep çiftliği kuruldu. Kurulan akrep çiftliği gereken izinler alındıktan sonra kurulmuş olmakla beraber bölgede yaygın olan Androctonus Crassicauda adlı siyah akrep yetiştirilmeye başlandı. Peki bu akrepleri neden yetiştiriyor? Normal şartlarda küçücük bir akrep yavrusu görsek bile çığlık çığlığa kalsak da bu adam bildiğiniz akrepleri yetiştirip onların zehrinden faydalanıyor. Sezgin Oral tarafından kurulan akrep çiftliğinde akrep zehrinin 1 gramı 10 bin dolardan satılıyor…

Faydası saymakla bitmez! Fiyatı dudak uçuklatıyor: 1 gramı 10 bin dolar… - Resim : 1

Sezgin Oral adlı kişinin akrep çiftliğinde toplam 225 adet akrep bulunuyor. Bu akreplerin üremesiyle kalmayarak onlardan elde ettiği zehirleri -86 derecede tutarak zaman zaman ilaç ve kozmetik firmalarına gönderdiği bildirilmekte. Mardin Ömerli ilçesinde bağlı Kaynarkaya köyünde yaşayan Sezgin Oral, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen izinleri alarak 150 metrekarelik bir yerde akrep yetiştirmeye başladı.

Sezgin Oral tarafından yapılan açıklamada bin tane akrepten yaklaşık olarak 3 gram zehir elde edebileceğini belirterek 3 yıl içerisinde de akrep sayısını 50 bine kadar yükseltmesi düşünülmektedir. Akrep zehrinin bu denli pahalı olmasının sebebi ise hem az üretilmesi hem de kozmetik ve sağlık alanında kullanılmasıdır.